Fedakarlıklarınızı asla unutmayacağız

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Kırıkkale Valiliği tarafından vatanın aziz kahramanları ve şehitlerin ailelerine yönelik birliktelik yemeği düzenlendi. Vali Mehmet Makas, “Vatan uğruna can veren, gazi olan kahraman evlatlarımızı asla unutmayacağız” dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Kırıkkale Valiliği tarafından 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle birliktelik yemeği düzenlendi. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Acar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, şehit yakınları, gaziler ve diğer protokol üyeleri katıldı.

MİLLET YAPAN EN BÜYÜK DEĞER

Duygusal anların yaşandığı yemeğin açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çiğdem Açıkyıldız Kazel yaptı. Daha sonra konuşma yapan Makas, sözlerine gökkubede al bayrağımızı dalgalandıran milli ruhun önemine vurgu yaparak başladı. “Bu milleti millet yapan en büyük değer, bayrağımıza kanıyla renk veren şehitlerimiz ve onların silah arkadaşları gazilerimizdir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, başımızın tacıdır” dedi.

MÜCADELESİNİN EN GÜZEL İFADESİDİR

Makas, “19 Eylül Gaziler Günü, sadece bir tarih değil, aynı zamanda milletimizin birlik, beraberlik ve bağımsızlık mücadelesinin en güzel ifadesidir.- Tarihin derinliklerine baktığımızda, bu toprakların her karışının şehit kanlarıyla sulandığını görürüz. Malazgirt'ten Çanakkale'ye, İstiklâl Harbi'nden günümüze kadar, aziz milletimiz, vatanını korumak için her türlü fedakârlığı göze almıştır. Gazilerimiz, bu fedakârlığın en somut örnekleridir. Onlar, sadece birer asker değil, aynı zamanda milletimizin değerlerine bağlı, imanlı ve kahraman evlatlarıdır” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri