Din görevlileri, toplumun rehberidir

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Nur Camii Konferans Salonunda Panel düzenlendi.

KRİTİK BİR ROLE SAHİP

Din Görevlilerinin karşılaştığı sorunlar, çözüm önerileri ve sahaya yansımaları konusunda düzenlenen panel Uzman Vaiz Dr. Hilmi Keleş tarafından yönetildi. Din Görevlilerinden Ünal Uzun ve Mustafa Şentürk ile Kur’an Kursu Öğreticilerinden Esra Ertekin ve Nurbanu Köse panelist olarak katıldılar. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, din görevlilerinin toplumun manevi gelişimi ve genç nesillere ahlaki değerler kazandırmada kritik bir role sahip olduğunu belirtti.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Din görevlilerinin karşılaştığı sorunlar, çözüm önerileri ve sahaya yansımaları" konulu panele katıldı. Panelde din görevlilerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Program sonrası değerlendirmelerde bulunan Vali Makas, din görevlilerinin toplumun manevi gelişimi ve gençlere ahlaki değerler kazandırmadaki rolüne vurgu yaptı.

PLAKET VE BELGE TAKDİM EDİLDİ

Makas, din görevlilerine sundukları hizmetler için teşekkür ederek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladı. İl Müftüsü Mustafa Topal, Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Din Görevlilerimizin yaşadığı sorunlar ve çözün önerileri ile ilgili böyle bir uygulamanın faydalı olacağını umduğunu dile getirerek “panel programının görevlilerimiz ve halkımız açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. Cami görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin dinleyici olarak katıldığı panel, son bir yıl içerisinde emekliliğe ayrılan ve akademik başarıları bulunan personele plaket ve belge takdimi ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri