Binlerce kişiye Kur’an-ı Kerim hediye ettiler

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2024 yılı vekaletle kurban organizasyonu kapsamında gerçekleştirdiği “1 Kurban 1 Kur’an” projesiyle, ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin destekleriyle 80 bin adet Kur’an-ı Kerim hediye etti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI

Türkiye Diyanet Vakfı, 30 yılı aşkındır düzenlediği vekaletle kurban organizasyonunda bu yıl da ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırırken dünyanın farklı noktalarında Kur’an-ı Kerim’in mushaf olarak ulaşmakta güçlük çeken insanları da unutmadı. TDV, “1 Kurban 1 Kur’an” projesiyle geçtiğimiz Kurban Bayramı içerisinde 20 ülkede toplam 70 bin adet Kur’an-ı Kerim’i muhtaçlara dağıttı. Bunun yanında yurt içinde de 10 bin adet Kur’an-ı Kerim ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

TDV Genel Müdürü İzani Turan, Vekaletle kurban organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen projenin önemine değinerek, "İlahi kitabımız Kur’an-ı Kerim, bize doğru yolu gösteren rehberdir. Kur’an, şifa ve rahmettir; dertli gönüllere devadır. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu bilinçle hareket edip bu anlamlı proje ile alicenap milletimizin kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda onlara Kur’an-ı Kerim hediye ederek manevi ihtiyaçlarını da gidermeye çalışıyoruz” dedi.

AHŞAP LEVHALARDAN EZBERLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Dünyanın dört bir yanında Kur’an-ı Kerim’e mushaf haline erişmekte ciddi güçlük çeken insanların bulunduğuna dikkat çeken Turan, “Özellikle Afrika’da insanlar ‘luh’ adı verilen ahşap levhaların üzerine yazılmış ayetleri ezberleyerek hafızlık yapıyorlar. İmkansızlıklardan dolayı Kur’an-ı Kerim’i mushaf halinde göremeyen milyonlarca mazlum ve mağdur var. Hayırseverlerimizin desteğiyle Cenab-ı Hakk’ın bütün insanlığa göndermiş olduğu son ilahi mesajları mushaf halinde yolumuzu gözleyen kardeşlerimize ulaştırıyoruz” diye konuştu.

80 BİN ADET KUR’AN-I KERİM ULAŞTIRILDI

Turan, “1 Kurban 1 Kur’an” projesiyle 2024 yılı vekaletle kurban organizasyonu içerisinde Kur’an-ı Kerim dağıtımı yapılan ülkelerle ilgili şu bilgileri verdi: “Somali, Afganistan, Kenya, Burundi, Mozambik, Tanzanya, Çad, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Malawi, Benin, Togo, Bangladeş ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere 20 ülkede 70 bin adet Kur’an-ı Kerim’in dağıtımını söz konusu organizasyonumuz kapsamında gerçekleştirdik. Ayrıca yurt içinde de 10 bin adet dağıtım yaptık” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri