Sosyal hizmet çalışanlarını sevindiren protokol

Ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda çalışan çalışanları yakından ilgilendiren ek protokol imzalandı.

EK PROTOKOL İMZALANDI

Ek protokol çerçevesinde sosyal hizmet çalışanlarının günlük yevmiyeleri Mart ayı itibariyle 1000 TL’ye, Mayıs ayı itibariyle de 1.113 TL’ye yükseltilecek. Sürekli gündeme getirdikleri ve mücadelesini verdikleri Ek Protokol imzalandığını açıklayan Öz Sağlık İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Murat Erduran, Ek Protokol ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere KÇP’ye uyumlu olmayan bazı üniversite ve kurumlarda çalışan emekçilerin ücretlerinde iyileştirme yapıldığını söyledi.

ÜCRETLERİNDE İYİLEŞTİRME YAPILDI

Şube Başkanı Erduran “HAK-İŞ Konfederasyonu’nun ve Öz-Sağlık-İş Sendikası’nın mücadelesini verdiği Ek Protokol talebi karşılık buldu. HAK İŞ’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Öz Sağlık-İş’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile TÜHİS’e ilettiği EK Protokol imzalandı. İmzalanan Ek Protokol ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere KÇP’ye uyumlu olmayan bazı üniversite ve kurumlarda çalışan emekçilerin ücretlerinde iyileştirme yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapan binlerce sosyal hizmet emekçisinin günlük yevmiyeleri Mart ayı itibariyle 1000 TL’ye, Mayıs ayı itibariyle de 1.113 TL’ye yükseltilecek” diye konuştu.

EMEKÇİMİZİN ÜCRETLERİNDE İYİLEŞTİRME YAPILDI

Ek Protokol ile binlerce işçinin enflasyon karşısında korunduğunu söyleyen Öz Sağlık-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Erduran “Aylardır verdiğimiz mücadele sonuç verdi. EK Protokol ile büyük bir haksızlık giderilmiş oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere KÇP’ye uyumlu olmayan bazı üniversite ve kurumlarda çalışan emekçilerin ücretlerinde iyileştirme yapıldı. Ek Prtokol’ün imzalanması için irade ortaya koyan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan’a, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş ile TÜHİS yöneticilerine, genel merkez yöneticilerimize emekçi kardeşlerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri