EN AZ İKİ KAT ARTIŞ VAR
Ramazan ayının başlamasına az bir süre kaldı. 11 Mart'ta ilk iftar sofrası kurulacak. Bu sene orucunu restoranlarda açmak isteyenler ise fiyatlardan memnun değil. Geçtiğimiz yıl kişi başı 300 ila 400 lira arasında olan iftar menüleri bu yıl 500 liradan başlayıp 2-3 bin liraya kadar çıkıyor. Ramazana sayılı gün kala restoran ve lokantalar iftar menülerini belirliyor. İftariyelik, çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan menülerde geçen seneye oranla en az iki kat artış var. Gıda ürünlerinde, özellikle de kırmızı et fiyatlarındaki artış menülerin zamlanmasının temel nedeni olarak aktarılırken müşteriler ise denetimlerin artmasını istiyor.
TEMEL NEDEN MALİYETLERİN ARTMASI
Müşteriler, artan fiyatlardan şikayetçi olduğunu dile getirirken birçoğu artık evde oruç açmanın daha uyguna geleceğini söylüyor. Gıda ürünlerinde, özellikle de kırmızı et fiyatlarındaki artış menülerin zamlanmasının temel nedeni olarak aktarılırken müşteriler ise denetimlerin artmasını istiyor. Diğer bir taraftan ise personel ve diğer giderler başta olmak üzere maliyetlerin artması da bu fiyatları etkiliyor.