MÜSİAD önemli bir projeye imza attı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Savunma Sanayi Kurulu, Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ‘Mesleki Eğitim Hamilik Programı’ işbirliği protokolü imzaladı.

MESLEKİ EĞİTİM HAMİLİK PROGRAMI

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Savunma Sanayi Kurulu, Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ‘Mesleki Eğitim Hamilik Programı’ işbirliği protokolü imzaladı. Yahşihan Kaymakamlığı ev sahipliğinde gerçekleşen protokol törenine Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, MÜSİAD Savunma Sanayi Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş, MÜSİAD Savunma Sanayi Kurulu Başkan Vekili Zühtü Aksal, Kırıkkale Ticaret Odası Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale MÜSİAD Şube Başkanı Onur Başaran ve Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Özdemir katıldı.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Protokol töreninde konuşan Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu yapılan protokolün çok değerli olduğunu belirterek gerek eğitim anlamında gerekse ekonomik anlamda yapmış olduğu destelerden dolayı MÜSAİD’a teşekkür etti. Protokolde yer almaktan MÜSİAD olarak memnuniyet duyduklarını belirten MÜSİAD Savunma Sanayi Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş ‘ Savunma Sanayimizin merkezinde bulunan Kırıkkale’mizde böyle bir protokol gerçekleştirmek bizi memnun etti. MÜSİAD olarak Savunma sanayindeki firmalarla derneğimiz arasında köprü kurma görevimizin yanında bu tür protokollerle eğitim sektöründeki paydaşlarımıza gerekli destekleri sağlamayı arzu ediyoruz. Protokolün iş dünyasına ve eğitim sektörüne fayda sağlaması ve hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

İSTİŞARELERDE BULUNDU

Heyet, protokol imza töreninin ardından Kırıkkale Mesleki Teknik Anadolu Lisesini, Kırıkkale Silah Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Orsav Ordu Savunma firmasını ve Kırıkkale Üniversitesi Teknopark’ı ziyaret etti. Ziyarette Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ömer Varışlı yapılan çalışmalar hakkında heyete bilgi verdi. Görüşmelerin ardından Savunma Organize Sanayii Başkanı Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran’ı da ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

SEKTÖREL BAĞLARI GÜÇLENDİRECEK

Protokol töreni öncesinde MÜSİAD Savunma Sanayi Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş ve beraberindeki heyet Kırıkkale MÜSİAD Şubesini ziyaret ederek Kırıkkale MÜSİAD Şube Başkanı Onur Başaran ile istişarelerde bulundu. Yapılan çalışmalardan dolayı Başaran’ı tebrik eden Fatih Altunbaş yapılacak protokollerde ve projelerde her zaman destek verecekleri belirtti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Kırıkkale MÜSİAD Şube Başkanı Onur Başaran yapılan protokolün önemine vurgu yaparak: ‘Türkiye’nin en büyük iş dünyası topluluklarından biri olan MÜSİAD üyelerimizin katkılarıyla gerek istihdam stratejilerimiz, gerek sosyal sorumluluk projelerimizle kamu-özel sektör dayanışmalarını güçlendirmeye devam ediyoruz. Bunun yanında eğitim kurumlarımızla yapmış olduğumuz akademik çalışmalar ve iş birliği protokolleri ile gerek öğrencilerimizin gerekse sektörel firmalarımızın bağını güçlendiriyoruz. Bugün imzalamış olduğumuz ‘Mesleki Eğitim Hamilik Programı’ işbirliği protokolü ile de bu bağı sağlamlaştırıp öğrencilerimizin sektöre olan aidiyetini pekiştirmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri