ÜRÜNLERİN TAZE VE TEMİZ OLMASINA DİKKAT EDİN
Kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşlar hazırlıklarını sürdürüyor. Salçalarını kaynatarak, kilerlerine kaldıran vatandaşlar, bir başka kış hazırlığı olan turşu için de hazırlıklarını devam ettiriyor. Pazara gelerek, turşuluk malzemelerini alan vatandaşlar kışın yiyecekleri turşularını kuruyor. Turşu kurarken, malzemelerin taze olmasının çok önemli olduğunu dile getiren pazarcı Sedat Can, "Acur ve keleğin 3 kilosu 100 TL, turşuluk domates 25 TL, kornişon salatalıklar 75 TL. 4 kişilik bir aile için kurulacak turşunun maliyeti 500 TL’yi buluyor.
VATANDAŞLAR TAZELİĞE ÖNEM VERİYOR
“Turşu kurarken vatandaşlarımız ürünlerin taze ve temiz olmasına dikkat etmelidir. Ürünler bazen 3-4 günlük oluyor ve müşteri bunu fark etmeyebilir. Mutlaka günlük taze ürünler alsınlar, bildikleri esnaflardan alışveriş yapsınlar. Daha iyi ve sağlıklı bir turşu için bunlara dikkat etsinler. Tazeliğini de ürünlerin kararma yapmasından taze olup, olmadığını anlayabilirler. Pazara ürünlerimiz günlük ve taze geliyor. Gelsinler, gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapsınlar" dedi.