ÇEŞİTLİ KONULARDA BİLGİ VERİLDİ
Etkinliğe Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Osman Polat, Başhekim Op. Dr. Yusuf Albayrak, hastane yöneticileri, personel ve öğrenciler katıldı. İl Verem Koordinatörü Dr. Hilal Turhan’ın sunumuyla, tüberküloz hastalığının belirtileri, tanısı, tedavi yöntemleri ve korunma yolları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Katılımcılar, verem hastalığının önlenmesi ve erken tanı konulması konularında bilgilendirildi.
ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ
Dr. Turhan, tüberkülozun hala dünyada ciddi bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayarak, hastalığa karşı toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine değindi. Eğitim sonunda, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen verem konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
ÖNEMLİ ADIMLAR ATILACAK
Öğrenciler, verem hastalığına dikkat çekmek amacıyla hazırladıkları eserlerle büyük beğeni topladı. Etkinlik, tüberküloz konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlarken, katılımcılara bu konuda nasıl daha etkili bir şekilde mücadele edilebileceği konusunda bilgiler sunuldu. Sağlık ve eğitim alanındaki iş birliği, toplum sağlığını koruma noktasında önemli adımlar atılmasına katkı sağladı.
MİLYONLARCCA İNSANI TEHDİT EDİYOR
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Osman Polat, “Her yıl milyonlarca insanı tehdit eden verem, ölümcül ancak tedavi edilebilir bir hastalıktır. Hastalığa dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bu haftayı önemsiyoruz. 2024 yılında ilimizde toplam 1800 hasta muayene edilmiş, 16 hastaya tedavi başlanmıştır. Tüberküloz insidansı yüz binde 5,5 olan ilimizde, tedavi başarı oranımız %100’dür. Toplumun tüm bireylerini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi. Tüberküloz tedavisinde kullanılan ilaçların ve koruyucu tedavi hizmetlerinin Verem Savaşı Dispanserlerinde ücretsiz olarak sunulduğu vurgulanan toplantıda, ekonomik ve sosyal güçlük çeken hastalara nakdi yardım yapıldığı belirtildi.