ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI
Toplantıda, ülke genelinde başlayacak olan Ramazan Denetimlerinde dikkat edilecek hususlar, Türk Gıda Kodeksi ve Tebliğde yapılan değişiklikler ile denetimlerde dikkat edilecek hususlar denetim personellerine bildirildi. Toplantıda yapılan açıklamaya göre, Ramazan ayı boyunca fırınlar, pastaneler, marketler, restoranlar ve diğer gıda işletmeleri denetlenecek.
Denetimlerde gıdaların hijyenik koşullarda üretilmiş ve saklanmış olup olmadığı, son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesi, etiket bilgilerinin doğruluğu ve fiyat etiketlerinin mevzuata uygunluğu gibi konularda inceleme yapılacak.
KURALA UYMAYANLARA CEZA YAZILACAK
Ayrıca, gıda işletmelerinin ruhsat ve belgelerinin kontrolü de yapılacak. Denetimlerde eksik ve noksan tespit edilen işletmelere para cezası uygulanacak. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların Ramazan ayını güvenle geçirmesi için denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.