Çiftçinin emeğini yok etmeyin!

Son günlerde hava sıcaklıklarının giderek artmasıyla birlikte Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşları uyardı. Müdürlük, tarlalara izmarit atılmaması ve o bölgelerde ateş yakılmamasını istedi.

ANIZ YAKMA YANGINA SEBEP OLABİLİR!

Tarlalarda hasat bitti ve anız yakma sezonu başladı. Fakat dikkatli olun! Anız yakmak veya yola atılan izmarit bir yıllık emeği heba edebilir ve büyük yangınlara sebep olabilir. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hem anız yakma konusunda hem de hububat ekili alanlara yönelik izmarit atılmasına karşı vatandaşları uyardı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, “ "Hasat sonrası tarlalarda anız yakmak hem çevreye hem de ekonomiye zarar verir. Bu nedenle anız yakmaktan kaçınmalı, yangınlara karşı dikkatli olmalıyız. Vatandaşlarımızdan ricamız, yangın ihbar hattını (177) ile 112 numaraları kullanarak yangınları ihbar etmeleridir."

BİRLİKTE DAHA DİKKATLİ OLALIM

Ateş, “Anız yakmak yasaktır. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2008 yılında yayımlanan "Anız Yakma Yasağı" kapsamında anız yakmak idari para cezasına tabidir. İzmarit atmaktan kaçının. Arabalardan atılan sönmemiş sigara izmaritleri mahsullerin yanmasına sebep olabilir. Yangın ihbar hattını (177) arayın. Yangın gördüğünüzde vakit kaybetmeden 177'yi arayarak ihbarda bulunun. Birlikte daha dikkatli olalım, yangınları önleyelim” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri