Yeşilay’dan Kızılay’a kan desteği

Yeşilay’dan Kızılay’a kan desteği
Sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla çalışma gerçekleştiren Kırıkkale Yeşilay Şubesi, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kan stoklarına destek sağlamak amacıyla Yeşilay’ın gönüllüleri Kızılay Kan Merkezi’ne kan bağışında bulundu.

İYİLİK KANIMIZDA VAR

Yeşilay Kırıkkale Şubesi, "İyilik Kanımızda Var" sloganıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Şube Başkanı Yusuf Çalık, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllülerin katılımıyla Kızılay Kan Merkezine kan bağışında bulundu. Etkinlikte, bağımlılıklardan uzak durarak sağlıklı bir yaşam sürmenin önemine dikkat çekildi. Yeşilay Kırıkkale Şubesi, herkesi hem Yeşilaylı olmaya hem de kan bağışında bulunarak ihtiyaç sahiplerinin hayatlarını kurtarmaya davet etti. Sağlıklı bir yaşamın, başkalarına yardım etmenin de bir parçası olduğu vurgulandı.

kizilay2.jpg

DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Kırıkkale Yeşilay Şube Başkanı Yusuf Çalık, “Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Kan stoklarının yetersizliği gibi acil bir durumda bizler de Yeşilay ailesi olarak elimizden geldiği kadar destek vermeye çalıştık, desteğimize Türkiye çapında devam edeceğiz. Tüm gönüllülerimiz Kızılay çalışmaları için de her zaman en öndedir ve gönüllüdür” dedi.

k3.jpg

KAN ACİL DEĞİL, SÜREKLİ İHTİYAÇTIR

“Hastanelerde ameliyatlar devam ediyor, kan ihtiyacı da devam ediyor. Her zaman söylediğimiz gibi kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Erkekler yılda 4, kadınlar 3 kez kan verebilir. Türkiye’nin bir yıllık kan ihtiyacı yaklaşık 2,5 milyon ünitedir. Geleceğe sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla bir farkındalık oluşturduk. İnşallah bizim bu davranışımız herkese örnek olur ve kan bağışında bulunur” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 27 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.