Tuz tüketimine karşı farkındalık oluşturuldu

Tuz tüketimine karşı farkındalık oluşturuldu
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu etkinlikler kapsamında:

HÜSEYİN KÂHYA PARKI'NDA STANT AÇILDI:

Sağlıklı Hayat Merkezi personelleri tarafından Hüseyin Kâhya Parkı'nda stant açıldı. Stantta vatandaşların tansiyon ölçümleri yapıldı ve fazla tuz tüketiminin zararları konusunda bilgilendirme yapıldı. Dağıtılan broşürlerde de tuz tüketiminin sağlık açısından ne gibi riskler oluşturduğu ve tuz tüketimini nasıl azaltabileceğimize dair bilgiler yer aldı.

KUR'AN KURSUNDA EĞİTİM DÜZENLENDİ

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ilimizde bulunan bir Kur'an kursunda da eğitim düzenledi. Eğitimde kursiyerlere fazla tuz tüketiminin zararları ve tuz tüketimini nasıl azaltabileceklerine dair bilgiler verildi. Kursiyerlere ayrıca tuz tüketimini kontrol etmelerine yardımcı olacak broşürler de dağıtıldı.

KONTROL ALTINA ALMAYA ÇAĞIRDI

Düzenlenen etkinliklere İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş da katıldı. Ağırtaş, yaptığı açıklamada tuz tüketiminin kontrol altına alınmasının halk sağlığı için çok önemli olduğunu söyledi. Ağırtaş, tuz tüketiminin fazla olmasının tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları ve felç gibi birçok sağlık sorununa yol açabileceğini belirterek, vatandaşları tuz tüketimini kontrol altına almaya çağırdı.

tuz-tuketimine-karsi-farkindalik-olusturuldu2.jpg

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI NEDİR?

Dünya Tuza Dikkat Haftası her yıl Mart ayının ilk haftasında kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı, tuz tüketiminin sağlık açısından ne gibi riskler oluşturduğu konusunda farkındalık yaratmak ve tuz tüketimini kontrol altına almanın önemini vurgulamaktır. Tuz Tüketimini Nasıl Kontrol Altına Alabiliriz? Hazır gıdalardan ve işlenmiş gıdalardan uzak durun. Evde yemek pişirirken tuz yerine baharat ve otlar kullanın. Sofranızdan tuzluğu kaldırın. Gıdaların ambalajlarındaki besin değerlerini okuyun ve tuz içeriğine dikkat edin. Hazır çorbalardan, soslardan ve salata soslarından uzak durun.

Bu haber toplam 32 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.