Kolorektal kanser farkındalığı için stant açıldı

Kolorektal kanser farkındalığı için stant açıldı
 İnternet Editörü
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi personelleri, Kolorektal Kanserine dikkat çekmek amacıyla Kırıkkale Valiliği binasında stant açtı.

ERKEN TEŞHİS ÖNEM TAŞIYOR

Stantta başvuran vatandaşlara ücretsiz gaitada gizli kan testi (GGK) yapıldı. Kanserden korunma yolları, taramanın ve erken teşhisin önemi hakkında bilgi verildi ve KETEM’de sunulan hizmetler tanıtıldı. Etkinliğe İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş da katılarak bir açıklama yaptı. Dr. Ağırtaş, kolorektal kanserinin Türkiye'de en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu ve erken teşhis ile bu hastalıktan kurtulabilme şansının arttığını belirtti.

kanser-jpg2.jpg

KOLOREKTAL KANSER TARAMASI YAPTIRIN

Kolorektal kanser taraması 50 yaş ve üzeri tüm yetişkinlere öneriliyor. Tarama testi ücretsiz olarak KETEM’lerde yapılıyor. Kolorektal kanserden korunmak için: Sağlıklı beslenin.

Düzenli egzersiz yapın. Fazla kilolardan kurtulun. Sigara ve alkolden uzak durun. Düzenli olarak kolorektal kanser taraması yaptırın.

kanser.jpg

BELİRTİLERE DİKKAT EDİN

Kolorektal kanser belirtileri şunlardır: Kanlı dışkılama, Karın ağrısı ve kramplar. Kabızlık veya ishalde değişiklik. Kilo kaybı. Yorgunluk Bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir doktora görünmeniz önemlidir. Kolorektal kanser hakkında daha fazla bilgi için Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü'nü arayabilir veya KETEM'e başvurabilirsiniz. Kolorektal kanseri yenebiliriz, yeter ki erken teşhis koyalım!

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.