Kırıkkale’de salgın riski! Aman dikkat!

Kırıkkale’de salgın riski! Aman dikkat!
 İnternet Editörü
Mayıs ayının ortalarının yaşandığı şu günlerde havalar neredeyse kış mevsimini aratmıyor. Akşamları çoğu kişi evlerinde ısınmak için kombi yakarken, diğer bir taraftan ise bu durum salgın riskini de artırdı.

SOĞUK HAVA RİSKİ ARTIRIYOR

Havaların bir sıcak, bir soğuk geçmesiyle birlikte bazı hastalıklar yeniden gün yüzüne çıkmaya başladı. Tam kış mevsimi atlatıldı, hastalıklar geride kaldı derken son günlerde grip vakaları başta olmak üzere çeşitli hastalıklarda artışlar yaşanıyor. Hastanelerin acil servisleri burun akıntısı, ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve öksürükten kaynaklı rahatsızlığı bulunan vatandaşlardan dolup taşıyor. Sağlık çalışanları gerekli tedavileri vatandaşlar için uygulasa da, havaların soğumasıyla birlikte grip salgınında artışlar görüldüğü gözler önüne seriliyor.

UZMANLARDAN ÖNEMLİ UYARI

Hastalık belirtileri olan vatandaşları uyaran uzmanlar, hasta olan kişilerin kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durması gerektiğini belirtiyor. En yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, hastaların protein ağırlıklı ve sağlıklı beslenmelerine önem vermeleri gerektiğine vurgu yaptılar.

Bu haber toplam 295 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.