İşsizlik, gençlerde sorunlara yol açabiliyor!

İşsizlik, gençlerde sorunlara yol açabiliyor!
 Muhabir
Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, ‘10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulundu.

KÖTÜ ÇALIŞMA KOŞULLARI, DAMGALANMA

Ağırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu yılın Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün teması "İş Yerinde Ruh Sağlığını Öncelik Haline Getirmek" olarak belirlendi. Bu tema, iş yerindeki ruh sağlığının önemini vurgulayan bir çağrıdır. Güvenli ve sağlıklı iş ortamları çalışanların ruh sağlığını koruyabilirken, kötü çalışma koşulları, damgalanma ve ayrımcılık, çalışanların ruh sağlığını olumsuz etkileyebilir ve üretkenliği düşürebilir. Çalışan yetişkinler, uyanık oldukları saatlerin büyük bir kısmını iş yerlerinde ya da çalışarak geçirirler.”

sizlik-genclerde-sorunlara-yol-acabiliyor2.jpg

DAHA BELİRGİN HALE GETİRDİ

“Bu nedenle, yetişkinlere iş yerlerinde ulaşmak ve onların ruh sağlığını korumak daha mümkündür. İş yerinde ruh sağlığını iyileştirme yönünde atılacak adımlar, geniş bir kitleye ulaşarak bireylerin refahını artırabilir. Dünya genelinde depresyon ve anksiyete gibi ruh sağlığı sorunları iş yerlerinde verimliliği olumsuz etkiliyor. DSÖ'ye göre bu sorunlar yıllık 1 trilyon dolarlık üretkenlik kaybına yol açıyor. Özellikle COVID-19 pandemisi, iş yerinde ruh sağlığına yönelik desteğin gerekliliğini daha belirgin hale getirdi.”

TOPLUM REFAHINA KATKI SAĞLIYOR

“Araştırmalar, iş yerinde ruh sağlığını önceliklendiren uygulamaların çalışan moralini artırdığını ve şirketler için olumlu sonuçlar doğurduğunu gösteriyor. Uzun çalışma saatleri, gece vardiyaları gibi olumsuz çalışma koşulları tükenmişlik ve strese neden olabilir. Bu nedenle iş yerinde ruh sağlığını koruyacak yasalar ve politikalar büyük önem taşıyor. Sonuç olarak, iş yerinde ruh sağlığının desteklenmesi sadece bireylerin değil, aynı zamanda iş yerlerinin ve toplumun genel refahına katkı sağlayacaktır” dedi.

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.