Kralların Ressamı, dualarla anıldı

Kralların Ressamı, dualarla anıldı
"Kralların Ressamı" olarak bilenen Rahmi Pehlivanlı vefatının 32. yıldönümünde Keskindeki evinde yapılan programla anıldı.

ÖNEMLİ ESERLER KAZANDIRDI

Dünyaca ünlü sanatçı "Kralların Ressamı" olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı, vefatının 32. yıldönümünde memleketi Keskin'de düzenlenen anlamlı bir programla anıldı. Keskin İlçesi'nde yer alan evinde gerçekleştirilen programda, sanatçının sevenleri, öğrencileri ve sanat dünyasından isimler bir araya geldi.

tablo3.jpg

ÇİÇEKLERDEN KENDİNE BOYA YAPTI

Anma etkinliğinde Rahmi Pehlivanlı'nın Türk sanatına yaptığı katkılar vurgulanırken, sanatçının dünya çapında tanınan bir isim olmasının Kırıkkale için büyük bir gurur kaynağı olduğu belirtildi. Konuşmanın ardından, Pehlivanlı'nın hayatını ve eserlerini konu alan bir sunum yapıldı.

7878.jpg

DOĞDUĞU EV MÜZEYE DÖNÜŞTÜ

Programda ayrıca, genç sanatçıların katılımıyla bir resim yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Etkinlik, sanatçının mezarı başında okunan dualarla sona erdi. Rahmi Pehlivanlı, sadece Türkiye'de değil, dünyada da tanınan önemli bir sanatçıydı. Özellikle kralların ve devlet adamlarının portrelerini çizmesiyle ünlenen Pehlivanlı, Türk resim sanatına önemli katkılarda bulundu. Sanatçının eserleri, günümüzde birçok müzede sergileniyor ve sanatseverler tarafından büyük ilgi görüyor.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür - Sanat