Kırıkkaleli öğrencilerden Çanakkale'ye tarihi gezi

Kırıkkaleli öğrencilerden Çanakkale'ye tarihi gezi
Kırıkkale Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri, Çanakkale'ye unutulmaz bir gezi düzenledi. Gezide öğrenciler, Çanakkale'nin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret ederek hem eğlendiler hem de öğrendiler.

ŞANLI DESTANI YERİNDE GÖRDÜLER

Gezi kapsamında öğrenciler, Çanakkale kentini gezerek tarihi Çarşı Caddesi, Saat Kulesi, Kırmızı Bedesten ve Çanakkale Şehitleri Müzesi'ni ziyaret ettiler. Daha sonra Gelibolu Yarımadası'na geçerek Anzac Anıtı, Lone Pine Anıtı, Mehmetçik Anıtı, Mor Salkımlı Mavi Mecit, Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Savaşları Müzesi ve Truva Antik Kenti'ni gezdiler. Eceabat'ta ise Çanakkale Boğazı'nı seyrederek tekne turu yaptılar. Bandırma'da da Bandırma vapurunu ve Bandırma Müzesi'ni ziyaret ettiler.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Gezinin en duygusal anları ise şehitliklerde yaşandı. Öğrenciler, Çanakkale Şehitliği, Mehmetçik Anıtı ve 57. Alay Şehitliği'ni ziyaret ederek şehitlerimizi anladılar ve dualar ettiler. Geziye katılan öğrenciler ve öğretmenler, Çanakkale'den çok etkilendiklerini ve bu geziyi asla unutmayacaklarını söylediler. Öğrenciler, Çanakkale'nin sadece bir savaş alanı olmadığını, aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleri ile de görülmeye değer bir yer olduğunu öğrendiklerini ifade ettiler.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Geziyi düzenleyen Kırıkkale Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürleri, öğrencilere bu anlamlı geziyi yaşattıkları için emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Bu tür gezilerin öğrencilerin vatan sevgisini ve milli bilincini geliştirmek açısından çok önemli olduğunu vurgulayan yetkililer, bundan sonra da benzer geziler düzenlemeye devam edeceklerini belirttiler.

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.