Kırıkkaleli hanımlar sanat öğrenecek

Kırıkkaleli hanımlar sanat öğrenecek
Kırıkkale Belediyesi ile Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğünün işbirliği ile Mahalle Konaklarında Hünerli Eller Tel Kırma Kursu törenle açıldı. Açılış törenine Kırıkkale Belediyesi birim müdürleri ve kursiyerler katıldı.

EL SANATLARI TANITIMI

Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Hünerli Eller Tel Kırma kursu, Mahalle konaklarında törenle açıldı. Kırıkkale halkının kültürel zenginliklerini ve el sanatlarını tanıtımına katkı sağlayacak olan kursun açılışına birim müdürleri kursiyerler katıldı.

hanimlar-sanat-ogrenecek1.jpg

TEL KIRMA İNCELİKLERİ

Mahalle Konaklarında düzenlenen ile hanımlara geleneksel el sanatlarını öğrenme ve geliştirme fırsatı sunulurken, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı ve sosyal etkileşiminde teşvik edilmesi hedefleniyor. Kursun açılışında İl Kültür Müdürü Neslihan Aktaş ve Sosyal Yardım Merkezi Başkanı İlknur Ataklı, katılımcıları kurs programı hakkında bilgi verdi. Kursiyerlerin tel kırma sanatının inceliklerini keşfetme şansı bulacağı Hünerli Eller Tel Kırma kursu, sezon sonuna kadar devam edecek.

Bu haber toplam 1099 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.