Haydi, Kalbini Rahatlat!

Allah’ın en büyük mucizesi Kendisini senin aklına getirmesidir. Varlığını hep hatırlatması, kalbindeki derdinin şifası olmasıdır.
En yüce güç senin yaşadığın her anın O’nun yaratımında olduğunu düşünmendir. O’nun her şeye gücü yeter. Hayatında olan biten her şeyi yapanın o olduğuna inan. Bir olumsuzluk mu yaşadın? Bunu Allah bana bundan ötürü yaşattı, bunu görmemi istiyor diye düşün. Yani O’ndan hep bir hayır bilincinde ol.
Hayat başıboş, savruk, rastlantısal ilerleyen bir yer değil. Bu seküler bakış açıcı sen farkında ol. Bunu senin karşına çıkardı bu şekilde olması gerekiyordu farkındalığını ile yaratanın üzerindeki takdirini gör. Ve asla unutma ki yarar bakımından ”Allah’ın yazdığından gayrı bütün herkes toplansa sana mini minnacık bir şey sağlamak için sana onu sağlayamaz.” Diğer türlüsü de şöyledir. “ Allah’ın yazdığından gayrı hepsi toplansalar sana birazcık zarar veremezler.”
Bir diğer bakış açısı da şu şekildedir. Bunu çok eskiden dinlemiştim size de anlatayım.
Mum kibrite demiş ki:
"Ben senden korkuyorum. Sen benim katilimsin."
Kibrit de cevap vermiş:
"Benden neden korkuyorsun, benim alevim, taşa, duvara, mozaiğe, fayansa tutulduğunda onlara hiçbir zarar vermez. Sen kendi içindeki fitilden kork! O seni yakıp yok ediyor."
Hatice dedim kendime, zamanında seni hırpalayan, seni yakıp yıkan ne varsa, aslında içinde bulunan zaaflı fitilin nedeniyleydi. Kimse sana hiçbir şey yapmadı. Eğer o fitil yanmaya elverişli olmasaydı, seni hiç bir ateş yakamazdı. Her şey senin bizzat kendini o etkenlere açman ve tamiri için uğraşmadığın kalbinin zaaflar nedeniyle oldu.
Çünkü rüzgar tüm kainata esiyordu ama alabora olup olmamak senin geminin hasanyla ilgiliydi. Kendine dön, içine dön dedim. Önce içinize dönüp, bir öz eleştiri yapmanızla başlıyor her şey. Ya Rabbi, şimdilik malzemem bu diyerek başlanan bir itiraf mektubu. insan zaafların da tövbe ile iyileştirmeye başlayacak aslında. O da bana bunu yaptı, şu da bana bunu söyledi ondan oldu cümleleriyle değil. Ve son olarak şuna inanmak gerekiyor. Olan ve olmayan her şeyin ardında bir hayır vardır inancı…
Hadi kalbini rahatlat…

Bu yazı toplam 16 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hatice Akgül Arşivi