Hayatın Provası Yok

Kendini bazen zayıf hissedebilirsin ama bu senin zayıf biri olduğun anlamına gelmez. Provası yok hayatın. Ne yeniden yaşamak mümkün, ne de yaşadıklarını silebilmek.
Her şeyin zamanı yaşadığın o an'dır. Gelecek yok. Bunu ‘gününü gün etmek’ anlamında kullanmıyorum. Gelecek varsa bunu ancak Allah biliyor. Kontrölcülüğü bırak en yüce güce inanman için kullanıyorum. Sorumlukların farkında zararsız bir an yaşamak herkesin hakkıdır…
Mutlu olmayı erteleme, çünkü canın istediği zaman ölmeyeceksin. İçinden geldiği gibi yaşa,
Hayat düşünmek için çok kısa... Hayatı dolu dolu yaşamak, anıların tadını çıkarmak önemli.
Fazla düşünmek, endişelenmek yerine, akışına bırakmak ve içinden geldiği gibi yaşamak, hayattan daha fazla keyif almanı sağlar. Hayat değerli, bu yüzden her anın değerlendirmek en iyisi.
Kendini ölmüş gibi düşün. Hayatını yaşadın ve bitti. Şimdi geriye kalan ne varsa topla ve düzgün bir şekilde ilerle. Bunu ben değil Marcus Aurelius demiş. Belki de böyle yapmak gerekiyor. Ha bu arada ölümün bile yeni bir başlangıç olacağını düşünürsen bir son yok o yüzden sonucu değil süreci takip et…
Gelişmek acı vericidir, bunu en iyi sen biliyorsun. Yüzleşmek zordur. Hatalarını kabul etmek yürek ister. Bakış açını değiştirmek ise cesaret ister. Fakat sana en çok zarar verecek olan şey şu an bulunduğun yerde takılı kalmaktır.
Hayattaki en büyük tehlike ne bilir misin?
Önlem almaktır! Yani fazla önlem almaya gerek yok. Hiçbir şeyi abartmamak gerekir. Denge önemli. Alma ve verme dengesi. İnsan en basit bir eylemi sürekli yaptığında karşılığını fiziksel yorgunlukla alır. Dinlenmek şart. Sen o dengeyi sağlarsan hayatı kuralına göre oynamış olur kendi yaşamına daha çok odaklanırsın…
Biliyorum kendini kontrol edebilmek güçtür.
Sakinlik ustalıktır. Toplumsal bir varlık olduğumuza göre insan ilişkilerinde istikrarı sağlamak bazen zor olabiliyor. Bu yüzden ruh halinin başka birinin anlamsız davranışlar yüzünden değişmeyeceği bir noktaya varmalısın. Başkalarının hayatının yönünü kontrol etmesine izin verme.
Duygularının zekâna baskın olmasına müsaade etme. Evet, bunları söylemesi kolay fakat yapmak çok zordur. Her gün az da olsa kendinde küçük değişiklikler yaparsan, kısa sürede çok daha iyi olacaksın.

Bu yazı toplam 270 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hatice Akgül Arşivi