Papatya çayının faydaları neler?

Papatya çayının faydaları neler?
 Muhabir
Papatya çayı, doğal tadının yanı sıra vücuda çeşitli yararlar sağlayan popüler bir içecektir. Papatya çiçeklerinin toplanıp kurutulmasıyla elde edilen bu çay, kafein içermemesinden dolayı yeşil veya siyah çaya alternatif olarak tüketilir.

PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Günde bir fincan içeceğiniz papatya çayı, uykusuzluğa, gerginliğe ve strese, regl ağrıları ve baş ağrılarına, ciltte görülen enfeksiyona, mide hazımsızlıklarına, şişkinliğe, Kabızlık gibi sindirim problemlerine, kanserin neden olduğu ağız yaralarına, kemik erimesine, ağız içi kokusu ve enfeksiyonuna iyi gelmektedir.

papatya-cayinin-faydalari-nelerdir.jpg

PAPATYA ÇAYI NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Papatya çayının faydaları, daha dingin ve stresten arınmış bir gün geçirmek istediğinizde en doğal yardımcınız olacak. Özellikle yoğun iş temposundan, sınav kaygısından bunalan okurlarımız için rahatlatıcı, üstelik tamamen bitkisel bir çözüm niteliğinde.

papatya-cayi-ne-zaman-icilmeli.jpg

PAPATYA ÇAYININ YAN ETKİLERİ

Küçük çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda ve karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde papatya çayı içmenin güvenliliği araştırılmamıştır. Bu nedenle eğer siz ya da bir yakınınız bu özellikleri taşıyorsa, papatya çayı içmeden önce bir doktora danışılmalıdır. Şu ana kadar papatya çayı içmenin yaşamı tehdit eden yan etki veya toksisite oluşturduğu hakkında herhangi bir rapor bulunmamaktadır.

papatya-cayinin-yan-etkileri-001.jpg

PAPATYA ÇAYI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:
1-2 çay kaşığı kurutulmuş papatya çiçeği
1 fincan su
İsteğe bağlı bal veya limon
Hazırlanışı:
1 fincan suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin. Kaynamış suyun içine 1-2 çay kaşığı kurutulmuş papatyayı ekleyin. 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Demleme süresi, çayın gücüne ve tercihinize göre ayarlanabilir. Daha hafif bir çay için daha kısa, daha güçlü bir çay için daha uzun süre demlemek tercih edilebilirsiniz. Demleme süresi sona erdiğinde, papatya çiçeklerini süzgeç veya çay süzgeci yardımıyla süzün. Elde ettiğiniz papatya çayını fincana alın. Tercihinize göre tatlandırmak için bal veya limon ekleyebilirsiniz.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.