Kokina çiçeğinin anlamı nedir?

Kokina çiçeğinin anlamı nedir?
Kokina çiçeği en çok tercih edilen çiçek türleri arasında yer almaktadır. Peki ya kokina çiçeği ne anlama gelir, ne demek? İşte kokina çiçeği anlamı…

KOKİNA ÇİÇEĞİ, YENİ YILIN SİMGESİ OLDU

Kırmızı ve yeşilin muhteşem uyumunu yansıtan kokina çiçeği, yılbaşı yaklaştıkça vitrinlerde ve evlerde yerini almaya başladı. Yunanca "kırmızı" anlamına gelen kokina çiçeği, İstanbul Rumları tarafından yeni yıl süslemesi olarak kullanılmaya başlanmış ve günümüzde tüm Türkiye'de sevilerek tercih ediliyor.

Kokina çiçeği, Ruscus aculeatus ve Smilax excelsa olmak üzere iki bitkinin bir araya getirilmesiyle oluşturuluyor. Ruscus aculeatus'un yeşil dallarına Smilax excelsa'nın kırmızı meyveleri iplerle bağlanarak kokina çiçeği elde ediliyor.

Kokina çiçeği, yeni yıla dair umut ve neşeyi temsil ediyor. Ayrıca, şans ve mutluluk getireceğine inanılıyor. Bu nedenle, birçok kişi yeni yıla kokina çiçeği ile girmek istiyor.

Kokina çiçeği, genellikle 6 adet daldan oluşan buketler halinde satılıyor. Fiyatı ise dal sayısına ve çiçeğin büyüklüğüne göre değişiyor.

kokina-cicegi-yeni-yilin-simgesi-oldu.png

KOKİNA ÇİÇEĞİ BAKIMI

Kokina çiçeği, oldukça dayanıklı bir bitkidir. Doğru koşullarda bakıldığında uzun süre canlılığını koruyabilir. Kokina çiçeğini bakmak için dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

Kokina çiçeği, doğrudan güneş ışığı almayan, aydınlık bir yerde tutulmalıdır.

Toprak, her zaman nemli tutulmalıdır. Ancak, toprağın ıslak olmamasına da dikkat edilmelidir.

Kokina çiçeği, ayda bir kez gübrelenebilir.

kokina-cicegi-bakimi.png

KOKİNA ÇİÇEĞİ, YENİ YILIN OLMAZSA OLMAZI HALİNE GELDİ

Kokina çiçeği, yeni yıla dair umut ve neşeyi temsil eden, şans ve mutluluk getireceğine inanılan bir bitkidir. Bu nedenle, yeni yılın olmazsa olmazlarından biri haline gelmiştir.

Bu haber toplam 797 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.