Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, torpil iddialarına ilişkin konuştu!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, torpil iddialarına ilişkin konuştu!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakanı Yardımcısı Ramazan Can’ın, kamuda torpil iddiaları ile gündeme gelmesine ilişkin konuştu. Tunç, “Bizim tek kriterimiz liyakattir. Bu iddiaları reddediyoruz!” dedi.

VESAYETÇİ ANLAYIŞI KALDIRACAĞIZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı”na katıldı. Bakan Tunç, son 21 yılda darbe anayasasının vesayetçi ruhunu azaltan önemli adımlara imza attıklarını ancak vesayetçi anlayışı tamamen ortadan kaldırmanın ancak topyekun yeni bir anayasayla mümkün olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, aile hukuku ve medeni hukuk konusunda da açıklama yapan Tunç, ailenin toplumun yapı taşı olduğunu, aile yapısını tehdit eden küresel cinsiyetsizleştirme dayatmalarına kesinlikle boyun eğmeyeceklerini ifade etti.

TORPİL İDDİALARINI REDDEDİYORUZ

Program sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, Adalet Bakanı Yardımcısı Ramazan Can’ın, kamuda torpil iddiaları ile gündeme gelmesine ilişkin, tek kriterlerinin liyakat olduğunu, dolayısıyla bu iddiaları reddettiklerini söyledi. Tunç, “Bakan yardımcımızla ilgili basına da intikal eden hususları biz de gördük. Bizim tek kriterimiz vardır, O da liyakat. Milletvekillerimize, bakan yardımcılarımıza, bakanlarımıza, toplumun değişik kesimlerinden talepler gelir. İktidardan da gelir bu talepler, muhalefet milletvekillerinden de gelir. Dolayısıyla bunların değerlendirilmesini yapacak olan elbette ki komisyonlardır.

TEK KRİTERİMİZ LİYAKATTİR

“Bu komisyonların, özellikle Adalet Bakanlığımızda liyakati esas alırız biz. Bizim hedefimiz budur. Yani tek derdimiz o işi en düzgün yapacak kişilerdir. Referansları olabilir, başka talepler olabilir ama bu talepler değerlendirilirken ilgili komisyonlar özellikle kişinin liyakatine bakar. Bu işi yapabilip yapamayacağına bakar. Dolayısıyla bizim tek kriterimiz liyakattir. Bizim tek kriterimiz liyakattir diyorum.”

ÇEŞİTLİ KADEMELERDEN GEÇERLER

“Bize herkes ulaşabilir, mail atabilir, cep telefonlarına mesaj atabilir. Dolayısıyla bu anlamda tüm bu talepleri değerlendirecek olan ilgili komisyonlardır, kanunen bizim bakanlığımızda kurulmuş olan komisyonlar var. Çok çeşitli sınavlardan, kademelerden geçerler, ÖSYM’nin yaptığı sınavları verirler. Sonrasında da liyakati esas alan bizim kriterimiz vardır, biz bu kriterden şaşmayız. O nedenle o torpil iddialarını vesaire bunları tamamen reddediyoruz. Talepleri alırız, onu değerlendirmek elbette ki komisyonun. Özellikle kriterlere uymuyorsa o talepler elbette ki devre dışı kalır” şeklinde yanıt verdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bu haber toplam 1184 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum