Bahşılı’da mor altının hasadı yapıldı

Bahşılı’da mor altının hasadı yapıldı
 Muhabir
Kırıkkale’nin Bahşılı İlçesine bağlı Karaahmetli Köyü’nde lavanda hasadı başladı. 15 dönümlük lavanta bahçesi, bu yıl da muhteşem bir manzara sunarak göz kamaştırdı.

5 YILDIR ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR

Karaahmetli Köyü'nde lavanta hasadı tamamlandı! Yılların emeğiyle oluşturulan 15 dönümlük lavanta bahçesi, bu yıl da muhteşem bir manzara sunarak göz kamaştırdı. Köyün deneyimli çiftçilerinden Mehmet Bozkurt, eşiyle birlikte 5 yıldır büyük bir özveriyle baktıkları lavanta tarlalarının hasat zamanının gelmesinin mutluluğunu yaşıyor.

bahsili-lavanta-001.jpg

LAVANTA YAĞINA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

"Bu sene çok güzel oldu!" diyen Mehmet Bozkurt, titizlikle gerçekleştirdikleri bakım sayesinde lavantalarının en verimli dönemine ulaştığını belirtti. Şimdi sıra, lavanta yağının üretilmesine geldi. Hasat edilen lavantalar, özenle işlenerek eşsiz bir aromaya sahip lavanta yağına dönüştürülecek.

ÖNEMLİ BİR ÇEKİM MERKEZİ

Ziyaretçilerin de büyük beğenisini kazanan lavanta bahçesi, köyün ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Köy sakinleri, lavanta tarlalarının sadece üretim için değil, aynı zamanda bölgeye gelen ziyaretçiler için de önemli bir çekim merkezi olduğunu vurguluyor. Karaahmetli Köyü'nden gelen bu güzel haber, lavanta severleri heyecanlandırıyor. Köyün yetiştirdiği kaliteli lavanta yağını tatmak isteyenler, yakında piyasada yerini alacak bu özel ürünü kaçırmamalı.

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.