Akyön: “Kırıkkale’nin artık uğrak noktasıyız”

Akyön: “Kırıkkale’nin artık uğrak noktasıyız”
İslami Değerler Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bakanı Bahattin Akyön, Kırıkkale’de ilklere imza atmaya devam ettiklerini dile getirdi. Akyön, “Kırıkkale’nin artık uğrak noktasıyız” dedi.

ERDOĞAN TARAFINDAN İLK GERÇEKLEŞTİ

Kırıkkale’de bulunan İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ilk kez ‘Kamu Yaranına Dernek Statüsü’ kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 28 Ağustos 2024 tarih ve 8875 sayılı karar ile Kırıkkale’de ilk gerçekleşti. İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ilk kez ‘Kamu Yaranına Dernek Statüsü’ kazandı.

rte.jpg

VALİ MAKAS TARAFINDAN BELGE VERİLDİ

Vali Mehmet Makas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Kırıkkale’de ilk kez kamu yararına çalışan dernek statüsü kazanan İslami Değerler Sosyal, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyön, AK Parti Eski Belediye Meclis Üyesi Ziya Akyön ve beraberindeki misafirleri makamında kabul etti. Kamu yararına çalışan dernek statüsü kazanan İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön’ü ve dernek yönetimini tebrik eden Vali Makas, derneğe çalışmalarında başarılar diledi.

makas.jpg

GERÇEKTEN GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYORUZ

Akyön, Kırıkkale için her alanda önemli mücadele vereceklerini ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti. İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi’nin buluşma noktası olduğunu vurgulayan Akyön, “Allah’a çok şükür gerçekten güzel işlere imza atıyoruz. Şehrimiz için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi hakkında bilgiler veren Akyön; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 28 Ağustos 2024 tarih ve 8875 sayılı karar ile ilimizde ilk kez Kamu Yararına Dernek Statüsü kazanmıştır. Derneğimiz Kamu yararına faliyet yapmaktadır. İlimizin ilk Kamu Yararı Dernek Statüsü kazanan Kırıkkale İslami Değerler Külliyesini yakından tanıyalım.”

cami.jpg

İSLAMİ DEĞERLER KÜLLİYESİ MUHTEŞEM ÖZELLİKLERİ.

“Kubbesi dört bir yanımızın İslam olduğunu gösteren yarım hilallidir. 2 minaresinde Allah lafzını temsilen ا elif vardır. 2 minarenin boyuda Mescidi Nebiye Ömer bin Abdülaziz tarafından yapılan minarenin boyu ile aynı ölçüdedir. Anadolu'ya Allah lafzı Celilin (الله )mührünün vurulduğu tek yerdir. Minarelerde 1’er şerefe ile “Allah tek teki sever” vurgusu vardır. Kırıkkale’ye hakim noktadadır. Ana kubbenin caminin tam ortasına direksiz inşa edilmiştir. Külliyede 4 kubbe bulunmaktadır. Camiye doğu tarafından girilmektedir.”

muze.jpg

8 CENNET KAPISINI SİMGELEMEKTE

“Şadırvanlı avluda Kırıkkale’nin en büyük musalla alanı bulunmaktadır. Şadırvanda 8 Çeşme bulunmaktadır. Selçuklu yıldızı ve 8 cennet kapısını simgelemektedir. İki mekândaki toplam 33 kubbe tespih, tahmid, tekbirin ayrı ayrı otuz üçer defa tekrarını belirtiyor. Ana kubbede Sekine ismi Celilleri bulunmaktadır. Ana kubbeyi orta kulakta Esma-ül-Hüsna çevirmektedir. Ana kubbe ve diğer pencereler Resulullah Efendimizin sav, peygamber olduğu yaşı ve bir günde kılınan 40 rekât namazı simgeliyor. Ana kubbe etrafındaki 4 yarım kubbe Edille-i şer’iyye, 4 büyük halifeye, 4 büyük kitaba, 4 mezhebe, 4 büyük meleğe ve dört yöne işaret etmektedir.”

kulliye.jpg

63 MAKET VE DİJİTAL ANLATIM

“Kubbe altındaki avize Medine’yi Münevvereyi temsil etmektedir. Taş işçilik ve duvar yazılarında Hülefayı Raşidin ve ehli beytin ismi bulunmaktadır. Avize Allah- الله lafzı ile süslenmiş ve ışıklandırılmıştır. Avlusunda Peygamber Efendimizin sav isimleri yazılıdır. Şadırvanlı avlu şehiri selamlamaktadır. İslami Değerler Külliyesi Cami ve Siyeri Nebi Müzesi “ Herkes Peygamber Efendimizi as, tanısın” düsturu ile Mekke ve Medine’nin ruhunu yansıtmak için Allah rızası gözeterek yapılmıştır. Peygamber efendimizin yaşamış olduğu 63 yıla atfen, 63 maket ve dijital anlatım ile Siyeri Nebi Müzesi planlanmıştır.”

MANEVİYAT DOLU BİR ORTAM VAR

“Tüm ülkelerin bastığı Kuranı Kerim’ler müzede bulunmaktadır. Kutsal emanetler bölümü Türkiye’de bir ilki oluşturmaktadır. Kuranı Kerim ayetleri taşa ve kubbeye işlenmiştir. Milli ve manevi duygularımızın doruğa ulaşması için hiç bir şeyden ücret alınmamakta, ziyaretin edep ile yapılmasına dikkat edilmiştir. Bahçesinde hakim noktada şanlı Türk bayrağı dalgalanmaktadır. İslami Değerler Külliyesinde iki ayrı misafirhane, Külliye’de görevli imam ve müezzinin faydalanması için lojman bulunmaktadır. Camiide, üç gasilhane, abdesthane, çocuk bakım odası, taziye evleri, kütüphane-okuma salonu, Eğitim ve konferans salonu, İkram salonu bulunmaktadır. İkinci mescit 250 kişi kapasiteli savunma anlamında kapalı alanları ile çok amaçlı planlanmıştır.”

HERKESİ BURAYA BEKLİYORUZ

“Külliye’ye özel araçları ile gelen misafirlerimiz için park yeri ve dinlenme bahçesi bulunmaktadır. Peygamber Efendimizi koruyan güvercinlerin torunları için Külliye Camii duvarına 3 adet taştan güvercinlikler yapılmıştır. Külliyenin içinde ve çevresinde güvenliği sağlayan 24 saat aktif olan kameralar mevcuttur. Ziyaretçilerin her mevsim şartlarında sıkıntı çekmeden ibadet edebilmeleri için Külliye’ de ses sistemi, ısıtma sistemleri bulunmaktadır. Külliyenin ışıklandırması yansıttığı manevi atmosferle şehir estetiğine katkı sağlamaktadır. Allah tüm Müslümanların İslami Değerler Külliyesini görmelerini ve içinde ibadet ve dua etmelerini nasip etsin” dedi.

Bu haber toplam 462 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.