YÖK'ün pozitif ayrımcılık yaptığı 8 üniversiteden biriyiz
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan görevde bulunduğu 3 yılını değerlendirdi. 3 yılda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Rektör Aslan, şuanda Kırıkkale Üniversitesinin YÖK’ün pozitif ayrımcılık yaptığı 8 üniversiteden birisi olduğuna vurgu yaptı. Rektör Aslan 2021-2022 Akademik yılının başlaması için hazırlıkların tamamlandığını 13 Eylül’den itibaren öğrencilerin gelmeye başlayacağını, 27 Eylül’den itibariyle de akademik yılın başlayacağına işaret etti.
2018 yılında Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğüne atanan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, görevdeki 3 yılını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Üniversite Senato Salonunda düzenlenen toplantıda Rektör Aslan bir taraftan göreve geldiklerinde ortaya koydukları hedeflerini sıraladı, ardından yapılan çalışmaları slayt eşliğinde anlattı. Değerlendirmeleri öncesinde 2021-2022 akademik yılının başlangıcı ve pandemi döneminde uygulanacak kurallar hakkında bilgilendirmede bulunan Rektör Aslan, Milli Eğitimin okullarının yaklaşık bir ay önce açmasının kendileri açısından bir veri olacağına dikkat çekti. Rektör Aslan “Öğrencilerimiz 13 Eylül itibariyle gelmeye başlayacak. 27 Eylül itibariyle de akademik yıl açılışını pandemi şartları el verirse kampüs alanımız içerisinde bulunan stadımızda şehir yöneticilerimizin de katılımıyla başlatmak istiyoruz. Eğer şartlar bugünkü gibi devam ederse her fakülte kendisi yapacak” ifadesini kullandı.
REKTÖR ASLAN’IN HEDEFLERİ NELERDİ?
Rektör Aslan göreve geldiğinde 15 maddelik hedef açıklamıştı. Rektör Aslan’ın hedefleri arasında “Dijital Üniversiteye Dönüşmek, KÜSİ Akademik Kurulu Oluşturmak, KÜSİ Sektör Kurulu Oluşturmak, Uluslar Arası Anlaşma Sayısını Artırarak, Öğrenci ve Öğretim Elemanı Hareketliliğini Artırmak. Öğrencilerinin Şehir İle Bütünleşmesini Sağlamak. Yayın İstatistiklerini Dünya Standartlarına Çıkarmak. TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilk 50’ye girmek. Bölüm Akreditasyonlarını Sağlamak, Bölüm Sayısını Artırmak. Sanayi İlişkilerini Proje Bazlı Çalışmaya Oturtmak. İlgili Bütün Bölümlerin En Az Bir Proje İle Şehre Dokunmasını Sağlamak, Engellilere Hipoterapi ve Öğrencilerimize Yönelik Veteriner Fakültesi Binicilik Tesisi Kurmak. 300 Milyon Gönül Coğrafyamızda Kırıkkale’nin Adını Duyurmak. Geleneksel Okçuluk Tesislerini Hayata Geçirmek, Özel Eğitime Muhtaç Çocuklarımız İçin Her Ay Bir Etkinlik Yapmak olarak belirlenmişti.
411 YENİ AKADEMİSYEN GÖREVE BAŞLADI
Yapılan çalışmaları sıralayan Rektör Aslan “2018-2020 yılları arasında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere toplamda 33 yeni Bölüm ve Programlar açtık. 12 öncelikli alanlar, 181 araştırma görevlisi, 12 öğretim görevlisi, 81 doktor öğretim üyesi, 66 doçent, 59 profesör olmak üzere toplamda 411 akademisyen göreve başladı. Bunlara ek olarak önümüzdeki günlerde yeni alımlar yapacağız. Mezun doktora öğrenci sayımız 2020 yılı mezun olan sayı 8 bin 275 olarak gerçekleşti. YÖK izleme kriterlerine göre doluluk oranımız 2018’de yüzde 89, 2019’da yüzde 97 ve 2020’de yüzde 98,55 olarak gerçekleşti” diye konuştu.
SEKTÖR ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ
Yaptıkları Üniversite sektör işbirliklerini de sıralayan Rektör Aslan “KK Lojistik Komutanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, GSF ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk ve Ortaokullarda Enstrüman Eğitimi, Türk Patent ve Marka Kurumu, MKE AŞ, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırıkkale SMMM Odası, Kırıkkale İŞKUR, Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası, Durmazlar Makine, KOSGEB, İBTAV ve TÜBA, İLKSAN, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Etkinlikleri Kapsamında 361 Üniversite, Kurum ve Kuruluş, 17 Sanayi Kuruluşu ile Ar Ge Protokolü imzaladık. Endüstri İle Ortak Yürütülen Proje sayımız 2018’de 1’ken 2020 yılında bu sayı 21’e yükselmiştir. Üniversitemiz Veteriner Fakültesine Ulusal Akreditasyon Belgesi, Üniversitemize TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesi Gelişmekte Olan TGB’ler içinde 3 .'lük Ödülü, Üniversitemiz 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Koordinatörlüğü, Matematik Bölümü Dünya'da ilk 500’de (2018, 2019 ve 2020) Teknofest Uçan Araba Yarışma Üçüncülüğü (2020) bizim gurur kaynaklarımız oldu” sözlerine yer verdi.
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE
Sosyal sorumluluk alanında yaptıkları çalışmalara işaret eden Rektör Aslan “Otizm Farkındalık Paneli, 7. Hastane Öncesi Acil Tıp Sempozyumu, Hacı Taşan Ulusal Çalgı Festivali, Palyatif Bakım: Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu, Ticaret Hukuku Sempozyumu, Özel Sporcular Bocce Ligi Final Karşılaşmaları, Her Ay Özel Öğrencilere Yönelik Etkinlik, Tıp Fakültesinde İbn Sina Palyatif Bakım Ünitesi Açılışı, Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Yeni Yoğun Bakım Ünitesi Açılışı gerçekleştirdik. Kırıkkale Üniversitesi’ne Engelsiz Üniversite Ödülleri Kapsamında 5 Turuncu Bayrak, 11. Kalkınma Planı Farkındalık ve Eylem Planı Toplantısı, Çocuk Yoğun Bakım Servisi, Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi ve Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi Açılışları. Üniversitenize ve Şehrinize Hoş Geldiniz” Programı, Rektör Öğrenci Buluşmaları I,II ve III, Engelsiz Kültür, Sanat ve Spor Festivali, Üniversitemizin YÖK Sanal Fuarı 2020 ve 2021’e Katılımı, 2021 İstiklal Marşı Yılı Kapsamında 84 Etkinlik. 2019 Yılı Çalışmalarının Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a arzı, Protokol kapsamında yüksek lisansını tamamlayan öğretmenlere (316) ve mali müşavirlere (25) diploma takdimi, Yönetici Eğitimi ve 2020 ve 2021 Yılı Planlama Çalıştayı, Üniversitemiz in Geleceğe Nefes Kampanyasına 4000 Fidanla Katkısı”.
GENÇLERE ROL MODEL
Gençlerimize Rol Model Örnekleri için YÖKAK Başkanı, GİV Yönetim Kurulu, TÜBA Başkanı, TÜBİTAK Başkanı, YTB Başkanı, TÜPRAŞ İnovasyon Müdürü, TRT Genel Müdürü, Payitaht Abdülhamid Ekibi, Dışişleri Bakan Yardımcısı, Strateji ve Bütçe Başkanı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı, AYM Üyesini Kırıkkale Üniversitemize getirdik. Kariyer planlama merkezimiz 13 bin 250 Mezunumuza ulaştı, Mezun Mentör Projesi, İş ve Staj İlanlarıyla İlgili Mezunlarımızı Bilgilendirme, Kamu Kurumları ve Özel Sektörlerin Online Seminerlerine Mezunların Katılımını sağladı. 2019 yılında toplamda 243 Kültür, Spor ve Sanat Etkinlikleri gerçekleştirildi. TEKNOKENT ve TTO Projelerine Katılan Öğrencilerimizin sayısı 402’ye ulaştı. TEKNOPARKTA 11 Öğretim Elemanı 2 Öğrenci Şirketi bulunuyor. 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında 81 İl, 16 Ülke ve 32 Şehirde Toplam 1008 etkinlik gerçekleştirdi.
PANDEMİ DÖNEMİNDE ÜNİVERSİTEMİZ
KUZEM ile Kesintisiz Yüzyüze Eğitim, DRUAM ile Personel ve Öğrencilere Danışma ve Rehberlik Hizmeti, Covid 19 Pandemisi, Döneminde Ruh Sağlığı Rehberi, 2019 2020 ve 2020 2021 Eğitim Öğretim Yılında Dersler ve Sınavlar Uzaktan başarılı bir şekilde tamamlandı. Çevrimiçi Tanıtım Günleri yaptık. Günlük ortalama bin canlı ders, 15 bin öğrenci girişi ve dönemde açılan ders sayısı 6 bin 500 oldu.
YENİ HEDEFLERİMİZ
Rektör Aslan ayrıca 2021-2022 dönemi içinde yeni hedefleri açıkladı. Rektör Aslan “Yıl Sonuna Kadar Yüz Yüze Eğitimi Sürekli Kılmak. THE Endeksine Gitmek, TÜBİTAK Girişimcilik Endeksinde Yer Almak. Kampüs Güneş Enerji Sistemini Kurmak Üzere Enerji Bakanlığı ile Proje Başlatmak (KAMPÜS GÜNENSİS). Engelli Çocuklarımıza Her Ay Düzenli Etkinlik Yapmak, Merkezi Araştırma Laboratuvarları, Kongre Merkezi ve Su Sistemi Projelerini Sonlandırmak, Uluslararası III. Savunma Sanayi Sempozyumu Düzenlemek” dedi. HABER: Mehmet Erkoç
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.