YİH’E YENİ TOMOGRAFİ
VATANDAŞLARA DAHA KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ İÇİN TIBBİ CİHAZ ALIMLARI SÜRÜYOR
Vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmeti vermek için bir taraftan bünyesine yeni hekimler kazandıran Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, diğer taraftan tıbbi malzeme konusunda da önemli adımlar atıyor. Hastaneye yeni bir Tomografi cihazı kazandırılırken, Başhekim Op. Dr. Yusuf Albayrak hastalar için gerekli olan tıbbi malzeme alımlarının devam edeceği mesajını verdi.
YENİ TIBBİ CİHAZLAR
Yüksek İhtisas Hastanesinde tıbbi cihaz takviyesi devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeni MR ve Endovizyon cihazı alımı yapılarak devreye alınan hastanede şimdi de 2 adet olan ve 20 yıldır kullanımda olması dolayısıyla eskiyen tomografi cihazı yenilendi. Hastane bir süredir tek tomografi cihazıyla hizmet veriyordu. Yapılan yeni alımlarla birlikte hastanede 2 tane tomografi cihazı, 2 tane MR cihazı olmuş durumda. Alımı yapılan yeni Tomografi cihazı hastaneye getirilerek yerleştirme çalışmaları başladığını belirten Başhekim Op. Dr. Yusuf Albayrak, yeni haftaya kullanıma hazır hale gelmesi için çalışmaların hızla sürdüğünü vurguladı.
BİR HAFTAYA KADAR DEVREYE ALINACAK
Başhekimimiz Op. Dr. Yusuf Albayrak “Hastanemiz bünyesine yeni bir Tomografi cihazı kazandırdık. Hastalarımız için gerekli olan tıbbi malzeme alımları konusundaki çalışmalara aralıksız devam etmektedir. Cihazımızın kurulumu devam etmekte olup, en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacaktır” diye konuştu. Diğer taraftan Başhekim Albayrak hastane yönetimiyle birlikte servisler ve hastane binasında denetimlerde bulundu. Başhekim Albayrak yapılan denetlemeler sonucunda tespit edilen eksikliklerin giderilmesi konusunda talimatlar verdi. Albayrak, Hastanede yenilenen poliklinik tuvaletleri, hastane mescidi ve lavaboları ve yeni bina bölümünde yenilenen hastane camlarını yerinde değerlendirerek fikir alışverişinde bulundu.
TOMOGRAFİ CİHAZI
Bilgisayarlı Tomografi (BT), vücudun iç kısımlarının ayrıntılı görüntülerini oluşturmak için X ışınları ve bilgisayar kullanan tıbbi bir görüntüleme tekniğidir. Vücudun neredeyse tüm kısımlarını görüntülemek için tomografi kullanılabilir. Cerrahi müdahale veya tedavileri planlamanın yanı sıra, hastalık veya yaralanmaları teşhis etmek için de kullanılır. Acil durumlarda hayat kurtarıcı olabilir. Bu alet vücudun farklı açılarından röntgen ışınları sayesinde görüntülediği organ, kemik veya dokuları ince bir kesit olarak gösterir. Alınan tüm kesitler birleştirilerek üç boyutlu bir görüntü elde edilir. Üç boyutlu görüntü üzerinde inceleme yapan doktorlar ister tek tek isterse birleştirilmiş olarak bu görüntüye bakarak hastanın durumu hakkında karar vermektedir. HABER: Mehmet Erkoç
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.