Ücretli öğretmenler kadro istedi

Ücretli öğretmenler kadro istedi
 İnternet Editörü
Türkiye genelinde faaliyet gösteren ücretli öğretmenler derneği adına Bengül Tuna başkanlığında Kırıkkale’de görev yapan ücretli öğretmenlerinde katılımıyla oluşturulan 20 kişilik heyet TBMM’yi ziyaret ederek siyasi...

Türkiye genelinde faaliyet gösteren ücretli öğretmenler derneği adına Bengül Tuna başkanlığında Kırıkkale’de görev yapan ücretli öğretmenlerinde katılımıyla oluşturulan 20 kişilik heyet TBMM’yi ziyaret ederek siyasi partilerin yetkilileri ve eğitim komisyonundaki milletvekilleriyle görüştü. Öğretmenler, 3 yıl ve üzeri hizmeti olan ücretli öğretmenlere daha önce dershane öğretmenlerine tanınan hakkın bir benzerinin tanınarak kadroya alınmalarını talep ettiler.

ORTAK BİLDİRİ YAYIMLADILAR

Aralarında Kırıkkaleli öğretmenlerinde bulunduğu ücretli öğretmenler başkent Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu. Kırıkkale’de görev yapan ücretli öğretmenlerinde katılımıyla oluşturulan 20 kişilik heyet TBMM’yi ziyaret ederek siyasi partilerin yetkilileri ve eğitim komisyonundaki milletvekilleriyle görüştü. Ziyaretler sonrası Ücretli Öğretmenler Dernekleri tarafından ortak bildiri yayımlandı. Bildiride “Ücretli Öğretmenlerin sorun ve taleplerine istinaden bizler, Ücretli öğretmen Dernekleri olarak ortak bir çalışma yapmış olup çalışma neticesinde alınan kararlan ve devletimizden beklentilerimizi siz değerli kamuoyuyla paylaşıyoruz. Ücretli Öğretmenlik, MEB 'in resmi olarak kabul etmediği; ancak öğretmen açığını gidermek amacıyla gayri resmi süreklilik arz eden ( 5,10, 15, 25 yıl gibi ) öğretmenlik vasıflarına haiz ve liyakat sahibi öğretmenler arasından ek ders ücreti karşılığı öğretmen görevlendirilmesi esasına dayanan bir uygulamadır” ifadelerine yer verildi.

KALICI ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Bildirinin devamında “Ücretli Öğretmenler, bütün resmi iş günlerinde görevlerinin başlarında oldukları halde kanunlardan kaynaklı eksiklik ve kurumların farklı uygulamaları sonucunda sigorta primleri tam yatırılmayıp, resmi tatil ve olağanüstü tatil günlerinde (kar, salgın, hastalık vb.) kendi tercihleri dışında zorunluluk nedeni ile aktif derse giremedikleri için o iş günlerinde primleri eksik yatırılmakta, öğretmenlerimize o gün için ücret ödenmemektedir. Bu durum hak kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle ücretli öğretmenlerin emekli olabilmeleri mümkün olmamaktadır. Ücretli öğretmenlik (ek ders ücreti ile çalıştırılmak) eğitimin kanayan yarası haline gelmiş ve sorunlara kalıcı çözümler bulunmamıştır. Bütün bu nedenlerden dolayı, Ücretli Öğretmenlerin yaşadığı sorunların kalıcı çözüme kavuşturulması, ülkemizdeki öğretmen ihtiyacının ücretli öğretmenlerin tecrübelerinden faydalanılarak karşılanması ve ek ders ücreti ile çalışan öğretmenlerimize özlük haklarının teslim edilmesi amacı ile eğitim politikacılarının ve eğitimle ilgilenen yetkililere yol gösterici olacağını düşündüğümüz ortak bir çalışma yapmaya ihtiyaç duyulmuştur. Hiçbir sosyal hakkı olmadan ücretli öğretmenlik adı altında çalışan öğretmenlerimize olası kadro ihdasında, talebimiz KPSS ve aktiflik şartlan aranmaksızın, öğretmenlik vasfı taşıyan (Eğitim fakültesi mezunu ve formasyon eğitimi almış) öğretmenlerimizin prim gün sayısı üstünlüğüne göre öğretmen olarak atamalarını talep ediyoruz” denildi.

Bu haber toplam 19 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.