TRAVMANIN İZLERİ SİLİNMEYE ÇALIŞILIYOR

TRAVMANIN İZLERİ SİLİNMEYE ÇALIŞILIYOR
 İnternet Editörü
Kırıkkale’den giden eğitimciler çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyorKırıkkale'den deprem bölgesine giden öğretmenler tarafından afetzede çocuklara yönelik düzenlenen çeşitli etkinliklerle yaşanan travmanın izleri...

Kırıkkale’den giden eğitimciler çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor

Kırıkkale'den deprem bölgesine giden öğretmenler tarafından afetzede çocuklara yönelik düzenlenen çeşitli etkinliklerle yaşanan travmanın izleri silinmeye çalışılıyor. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarından barınmaya, sıcak yemek hizmetinden temel ihtiyaçların sağlanmasına kadar tüm birimleriyle seferber olan Millî Eğitim Bakanlığı, bölgedeki psikososyal destek faaliyetlerine devam ediyor.

ÇADIR KENTTE GÖREV ALDILAR

6 Şubat tarihinde saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 şiddetinde ve aynı gün saat 13,24'de Elbistan merkezli 7,6 şiddetinde meydana gelen depremde 11 ilde yıkıcı etkisinin ardından binlerce kişi hayatını kaybetti. Yaşanan afetin ardından yaraların bir an önce sarılması için Millî Eğitim Bakanlığı da bölgede yaraların sarılması için seferber olmuş durumda. Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğünde görevli psikolojik danışman/rehber öğretmenler Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki bir çadır kentte görev aldı. Öğretmen Mustafa Tüfekçioğlu koordinatörlüğünde rehber öğretmenler bölgedeki yetişkin, ergen ve çocuklara yönelik psikososyal destek kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

HER ŞART ALTINDA EĞİTİME DEVAM

Görevli öğretmenlerce, bireylere psikolojik ilk yardımın yanı sıra oluşan travma sonrası stres belirtilerinin azaltılması amacıyla eğitim faaliyetleri, spor, masal saati, resim, müzik, yöresel oyunlar ve grup etkinlikleri gibi daha birçok etkinlikler yapılarak normalleşme süreci oluşturuluyor. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, yaptığı açıklamada Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bölgede 'her şart altında eğitime devam' yaklaşımıyla deprem bölgesinde psikososyal destek ve diğer eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü hatırlattı.

ÇOCUKLARIMIZ MUTLU OLDUKÇA ACILARI DAHA DA AZALACAKTIR

Bölgede gönüllü rehber öğretmenlerin görev alarak psikososyal destek çalışmalarının aksatılmadan devam ettiğini belirten Telefoncu, "Bakanlığımızın talimatları ile öğretmenlerimiz psikolojik destek eylem planı doğrultusunda aktivitelerini yapıyor. Burada çocuklarımızı bir an önce eğitim öğretime ve etkinliklere dahil ederek yaşanan travmatik olaya bağlı belirtileri azaltmak, stres ve kaygıyla başa çıkmaya yönelik beceriler geliştirmek, psikolojik sağlamlığı artırmak, uyum bozukluğu riskini azaltmak, akran ve veli desteği gibi birçok temel ilkeleri yeniden sağlamak istiyoruz. Çocuklarımız mutlu oldukça acıları daha da azalacaktır." dedi. Telefoncu, Kırıkkale kent genelindeki okullara yerleştirilen okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören depremzede öğrencilere yönelik de psikososyal destek faaliyetlerinin paydaş kurumlarla birlikte sorunsuz olarak yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.