NİTELİKLİ EĞİTİM GÜÇLÜ EKİP
Huzur Köy’de çalışanlara psikososyal yaklaşım eğitimleri verilecek
Kırıkkale Valiliği himayelerinde hizmetlerini sürdüren Huzur Köy Rehabilitasyon ve Sosyal Hayata Uyum Merkezini destekleyen Nitelikli eğitim güçlü ekip projesi kabul edildi. Hayat Boşluk Kabul Etmez Bağımlılık ile Mücadele ve Eğitim Derneği tarafından hazırlanan proje İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenecek. Proje kapsamında Huzur Köyde çalışanlara psikososyal yaklaşım eğitimleri verilecek.
TEDAVİ SONRASI SOSYAL HAYATA UYUM
Hayat Boşluk Kabul Etmez Bağımlılık ile Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı ve Kırıkkale eski İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun Kırıkkale Huzur Köy çalışmasını destekleyecek Nitelikli eğitim güçlü ekip projesinin kabul edildiğini açıkladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr.Uzun “Tedavi olmak isteyen bağımlı bireylerin tedavi sonrası hayata sosyal uyumlarını amaçlayan Rehabilitasyon programını içeren Kırıkkale Valiliğimiz himayelerinde işletilen "Huzur köy rehabilitasyon merkezinin” Valiliğimiz ile yapılan protokol gereği programın paydaşı olarak derneğimiz merkezde çalışan arkadaşlarımızın psikososyal yaklaşım eğitimleri ve bu çalışmada Ülke geneli ilk defa uygulanacak "Manevi değişim psikoeğitim "programı için içişleri bakanlığına verdiğimiz "Nitelikli eğitim Güçlü ekip"projemiz kabul edilmiştir” ifadesini kullandı.
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Dernek olarak madde bağımlıların rehabilite edildiği Kırıkkale Huzur Köy projesinde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini, hazırlanan projelerinin de Huzur Köy’ü destekler nitelikte olduğunu hatırlatan Dernek Başkan Dr. Mustafa Uzun “Bu alanda bir kapıyı daha aralayıp ülke geneline yaygınlaştırılması noktasında hedefe daha da yaklaştık. Bu vesile ile projede yer alan tüm ekip arkadaşlarıma, çalışmalarımızı ve projemizi kabule layık gören ve destekleri için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Kırıkkale eski Valisi Yunus Sezer'e Ankara Valisi Vasip Şahin'e Ankara Sivil toplum işleri müdürümüz Hayrettin ipekoğlu'na teşekkür ederim” dedi.
HUZUR KÖY
Kırıkkale'de 19 yaş ve üzeri madde bağımlılarının tedavi edilerek hayata uyumlarını sağlamak amacıyla 50 yataklı "Huzur Köy" inşa edildi. Özel güvenlik önlemlerinin alındığı, hastaların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte inşa edilen "Huzur Köy", Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nde (AMATEM) arındırma tedavileri tamamlandıktan sonra 6-12 aylık temiz kalma sürecine giren bağımlılara hizmet veriyor. Uyuşturucu kullanan 19 yaş ve üzeri bireylerin tedavi edilerek hayata daha hızlı katılmalarını sağlamak amacıyla hizmet veren merkez, çevre illerden de hasta kabul ediyor. İş atölyelerinden seraya, halı sahadan fitness salonuna kadar pek çok imkana sahip merkezde, bağımlı gençler, tedavilerinin yanı sıra farklı etkinliklerle hayata yeniden tutunuyor. HABER: Mehmet Erkoç
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.