Nefes kredisinde ciro kaybı kaldırıldı

Nefes kredisinde ciro kaybı kaldırıldı
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlanan mevduat desteği ile oda üyelerinin kullanımına sunulan ‘Nefes Kredisi’ başvurularında, ‘Ciroda yüzde 25 kayıp yaşamış olma’ şartı kaldırıldı.TSO'DAN FAALİYET...

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlanan mevduat desteği ile oda üyelerinin kullanımına sunulan ‘Nefes Kredisi’ başvurularında, ‘Ciroda yüzde 25 kayıp yaşamış olma’ şartı kaldırıldı.

TSO'DAN FAALİYET BELGESİ

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerçekleştirilen Nefes Kredisi projesi başvurularında aranan ciro kaybı şartı kaldırıldı. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlanan mevduat desteği ile 200 bin liraya kadar düşük faizli kredi imkanı sağlayan KGF destekli projede başvuru sırasında aranan ‘Krediden 2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre %25 düşük olan üyeler faydalanabilecektir’ maddesinin girişimleri neticesinde kaldırıldığını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı,yıllık yüzde 17,50 faizli, 6 ay ödemesiz 12 taksitli Nefes Kredisi’ne TSO’dan alınacak faaliyet belgesi ile başvuru yapılabileceğini söyledi.

BANKALARA BAŞVURU

Gelir kaybı yaşayan sanayici ve tacirlere destek olacak olan Nefes Kredisi projesinin detayları hakkında da bilgi veren Varlı, başvuruların protokol imzalanan bankalar, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası şubelerinde yapılabileceğini söyledi. 2020 yılı cirosu 1 milyon TL altında cirosu olan işletmelerin azami 50.000 TL, 1 milyon TL ve 10 milyon TL arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL kullanabileceklerinin altını çizen Varlı, KOBİ'lerin krediye başvurabilmek için öncelikle TSO’dan açıklama olarak "Nefes Kredisi başvurusu içindir" ibareli faaliyet belgesi almaları gerektiğini, bu belge olmadan bankaların başvuruları kabul etmeyeceğini vurguladı.

MASRAF VE KOMİSYON TALEP EDİLMEYECEK

Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırmanın protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sağladığı destekle KGF'ye ait olacağını ifade eden Varlı, Kredi değerlendirme sürecinde TOBB ve TSO’nun kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyeceğini, referans vermeyeceğini belirtti. Protokol imzalanan bankaların KGF'ye ödenecek %0,03 (onbinde üç) kefalet başvuru bedeli ve komisyonu ile %1 banka komisyonu dışında üyelerden herhangi bir masraf ve komisyon talep etmeyeceklerini hatırlatan Varlı, Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyeceğini ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebileceğini ifade etti.  HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.