KYK yurtlarında deprem tatbikatı
Deprem tatbikat yılı kapsamında Kırıkkale’deki etkinlikler devam ediyor. Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye tatbikatı kapsamında Kırıkkale’de bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda deprem tatbikatı yapıldı. Yapılan tatbikatlara Kırıkkale’de bulunan 7 KYK yurdundan toplam 8 bin 518 öğrenci katıldı.
DEPREM ANINDA NASIL HAREKET EDECEKLERİNİ ÖĞRENDİLER
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürlüğü iş birliğinde yurt genelinde "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı yapıldı. Kırıkkale’deki KYK öğrenci yurtlarında görevli yönetici, personel ve öğrencilerin olası bir afet ve acil durum olaylarında daha bilinçli hareket edilmesine yönelik bilgilendirilmeleri amacıyla saatler 21.00'i gösterdiğinde eş zamanlı olarak "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı gerçekleştirildi. Kırıkkale'deki tatbikata katılan KYK Hatice Hanım Kız Öğrenci Yurdundaki öğrenciler de alarm verilmesiyle birlikte deprem anı temsili olarak başlatıldı. Öğrenciler, bulundukları yere çökerek masaların altına gizlendi. Bir süre tutunarak bekleyen öğrenciler, daha sonra görevliler eşliğinde binadan kontrollü şekilde tahliye edilerek toplanma alanında bir araya geldi.
HER ZAMAN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ
Öğrencilerle birlikte tatbikata katılan Kırıkkale Vali Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, "İlimizde bulunan 7 KYK'da ve tüm Türkiye'de bulunan öğrenci yurtlarımızda, ülke genelinde deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Umarız bu tatbikatların bizim için tatbikattan öte geçmemesini umut ediyoruz. Afetsiz bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bu tatbikatları önemsemenizi, her zaman da afetlere hazır olmanızı sizlerden rica ediyoruz." diye konuştu. Öğrencilerden Merve Öztürk ise, "Yakın zamanda İzmir depremi olmuştu ve hepimiz bu depremden çok etkilenmiştik. İzmir depreminden sonra hepimizde büyük bir sorumluluk oluştu bu konuda. Çok fazla önlemler alındı. Ben de deprem anında asansörlerin kullanılmaması, herkesin evinde bir deprem çantasının olmasını öneriyorum. Deprem çantasında da gerekli kuru gıdalar, su, battaniye, el feneri, düdük gibi ihtiyaçları bulundurmamız gerekiyor. Bu akşam ders çalışıyordum. Ders çalışma anında yakalandım ve asansör kullanmadan merdivenden sakin bir şekilde indim. O an yaşadığım stresi yönetmem gerekiyordu. Buna dikkat ettim” ifadesini kullandı. Düzenlenen etkinliğin önemli bir farkındalık oluşturduğunu belirten bir başka üniversite öğrencisi Ümmü Gülsüm Karayakı da, "Bu akşamki tatbikat aslında çok anlamlıydı. Çünkü bu tarz durumlar her an başımıza gelebilir. Geçtiğimiz yakın bir zamanda İzmir'in başına geldi. O yüzden biz de bu gibi durumlara hazırlıklı olmalıyız. Bu tür değişik tatbikatlarla başımıza gelebilecek bir olumsuzlukta, korku anında nasıl tepki vereceğimizi de öğreniyor ve yaşamış oluyoruz." diye konuştu. Düzenlenen tatbikata, Vali Yardımcısı Topaloğlu'nun yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Mahmut Coşkun ile AFAD personeli ve gönüllüleri katıldı. HABER: Şeyma Fidan
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.