Tübitak Projelerinde Artık Söz Sahibi
Ulusal ve uluslararası alanda proje bazlı işbirliklerini günden güne artıran, akademik personelinin yanı sıra öğrencilerini de proje üretmeye ve proje çalışmalarına katılmaya teşvik eden Kırıkkale Üniversitesi, başarı grafiğini yukarıya taşımaya devam ediyor. En çok proje başvurusu yapan 19. Üniversite olan Kırıkkale Üniversitesinin 59 proje başvurusu destek almaya hak kazandı.
112 PROJEDEN 59’U KABUL EDİLDİ
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022 Yılı 2.Dönem Çağrısı sonuçlarına göre Kırıkkale Üniversitesi 59 proje başvurusu destek almaya hak kazandı. 149 üniversitenin toplamda 8649 proje başvurusu yaptığı destekleme programında Kırıkkale Üniversitesi 112 proje başvuru sayısı ile en çok başvuru yapan üniversiteler sıralamasında 19. sırada yer aldı. Kırıkkale Üniversitesinin kabul edilen 59 başvurusunun fakülte ve meslek yüksekokullarına dağılımı ise; Eğitim Fakültesi 16, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 8, Sağlık Bilimleri Fakültesi 7, Spor Bilimleri Fakültesi 6, Kırıkkale MYO 6, Fen Edebiyat Fakültesi 5, Veteriner Fakültesi 5, Keskin MYO 4, Delice MYO 1 ve Fatma Şenses Sosyal Bilimler MYO 1 şeklinde oldu.
YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ ÜRÜNLER
Proje başvurusunda bulunan ve projesi destek almaya hak kazanan öğrencileri, öğrencilere danışmanlık yapan akademik personeli tebrik eden, emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Öğrencilerin mezun olmadan bölümleriyle ilgili çalışmaların içinde yer almalarının ve projeler üretmelerinin ülkemizin geleceği açısından önemli olduğunu söyledi. Rektör Aslan “Farklı alanlarda ve bilimsel disiplinlerde rekabetin olduğu, sürekli olarak yeni fikirlerin ve teknolojilerin üretildiği, bu yeniliklerin dünyaya yön verdiği bir dönemdeyiz. Başarılı çalışmalarını gururla takip ettiğimiz Akdeniz'de ve Karadeniz'de görev yapan Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han Sondaj Gemilerimizin, uzay, savunma ve havacılık alanında ürettiğimiz yerli ve milli teknolojik ürünlerimizin, ülkemizin kendi bölgesinde ve dünyada etkin, gündem belirleyen konumunda olmasına önemli katkı sağladığını görmekteyiz. Dosta güven düşmana korku veren bu gibi yerli ve milli teknolojik ürünlerimiz bir proje olarak başladı. Bu nedenle öğrencilerimizi mezun olmadan pratik olarak sektörle tanıştırmaya, proje üretmelerini teşvik etmeye, duayen isimlerle buluşturmaya önem veriyoruz” ifadesini kullandı.
PROJE YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİK
Rektör Aslan “Öğrencilerimize proje hazırlama eğitimleri verdiğimiz gibi İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Üniversitemiz TEKNOPARK’ından yetkililerin katılımıyla Proje Yönetimi Çalıştayı düzenledik. Proje desteği ve hibe konusunda ülkemizin önde gelen kurum temsilcileriyle ülkemize, bölgemize katkı sağlayacak alanlarda proje üretmek isteyen öğrenci, akademisyen, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri Proje Yönetimi Çalıştayı’nda bir araya geldi. Öğrencilerimizin bu gibi etkinliklerle proje üretme aşamalarına aşina olması, mezuniyet sonrasında sektörde kolayca iş bulmalarını ve çalışmalarını temin edecektir. Devlet kurumlarımız da öğrencilerin proje üretmelerini teşvik etmek için elinden geleni yapıyor. Öğretim üyelerinin TÜBİTAK’a yaptığı proje başvurularında kabul oranı %15 civarında iken öğrencilerin proje başvurularında kabul oranı %80 seviyesindedir. Yeter ki üretilen projelerin yenilikçi bir tarafı olsun ve bir sisteme katkı sağlasın. Gençlerimizin projeler üretmesi, proje ekipleri içinde yer alması Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’si açısından büyük önem arz ediyor” dedi.
HABER: Mehmet Erkoç
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.