Köy Yaşam Merkezlerinde eğitim başladı
Çeşitli gerekçelerle kapanan köy okulları yeni uygulamaya konulan projeyle yaşam merkezlerine dönüştürülen Kırıkkale’deki Köy Yaşam Merkezlerinde eğitim başladı. Kırıkkale'de yaşam merkezlerine dönüştürülen kapalı köy okullarında açılan kurslarda vatandaşlara çeşitli eğitimler verilerek bilgilendirmeler yapılıyor.
YENİDEN HAYAT BULUYOR
Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen proje ile yurdun birçok noktasında "Köy Yaşam Merkezleri" kuruldu. Merkezlerde düzenlenen çeşitli eğitim faaliyetleriyle köyler adeta yeniden hayat buldu. Proje kapsamında Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesine bağlı Beyobası köyünde atıl durumda olan bir okul binası ile binanın bulunduğu yerleşkede bakım onarım ve çevre düzenlemesi sonrası güzel bir görünüme kavuşturularak vatandaşların hizmetine sunuldu. Yöredeki yaşayan vatandaşların ihtiyaç durumuna göre merkezde çeşitli kurslar açılarak eğitimlere başlandı. Merkezde açılan ana sınıfındaki 3-6 yaş grubundaki çocuklar eğitim almaya başladı. Öte yandan kadınlar için dikiş nakış kursları, erkekler için ise sığır besiciliği kursu da açılarak eğitimler verilmeye devam ediyor. Merkeze gelen çocuklar eğitimleriyle birlikte park alanlarında doyasıya oynayarak vakit geçiriyor. Vatandaşlar da eğitimin dışındaki zamanlarda birbirleriyle sohbet etme imkanı buluyor.
21 KÖYÜMÜZDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
Merkezi ziyaret eden Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, kursiyerlerle bir araya gelerek yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Telefoncu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapalı olan köy okullarının bir merkeze dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi. Merkezin adeta vatandaşların bir uğrak yeri haline geldiğine dikkat çeken Telefoncu, "Kırıkkale'mizde birçok köyümüzde kapanan köy okullarımız yaşam merkezi haline getirildi. Gördüğünüz gibi bu merkezlerde çocuklarımızın eğitimleri, anne-babalarımızın eğitimleri hızla devam ediyor. Köylerimizdeki 3-6 yaş grubu çocuklarımızın eğitimine başladık. Annelerimiz için açmış olduğumuz dikiş nakış kurslarında eğitimler devam ediyor. Babalarımız için özellikle hayvan yetiştiriciliği kursları üzerinde durduk. Onların da eğitimleri devam ediyor. 21 köyümüzde bu eğitimler hızla devam ediyor. Çocuklarımız mutlu. Kapanan köy okulumuz hemen hemen kalmadı. Birçok köyümüzde eğitim hızla devam ediyor. Artık Köy Yaşam Merkezlerine dönüştürülen kapalı köy okullarımızda bundan böyle eğitim var” diye konuştu.
KURSİYERLERDE MEMNUNİYET YARATTI
Kursiyerlerden Serdar Oflas da, "Biz sığır yetiştiricisi ve besici olduğumuz için bu eğitimleri aldıktan sonra daha bilinçli olacağımıza inanıyoruz. Hayvanlarımıza nasıl bakacağımız konusunda bilgiler almış olduk. Buradan tüm yetkililere teşekkür ederiz." diye konuştu. Kursiyer Yasemin Avanoğlu ise, "Burası bizim için çok güzel bir avantaj oldu. Dikiş nakış yapıyoruz, el işi yapıyoruz. İstediğimiz zaman buraya gelip zaman geçiriyoruz. Çok güzel oldu. Dikiş nakış yapıyoruz. Evde olan malzemelerimizi getirip dikimini yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Merkezi ziyaret eden Telefoncu'ya, Balışeyh İlçe Millî Eğitim Müdürü Salih Dirican, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Salih Morgül ile diğer yetkililer eşlik etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.