Kırıkkale’nin sembolü Nur Camii

Kırıkkale’nin sembolü Nur Camii
Kırıkkale’nin şehir merkezinde bulunan Nur Cami ve Külliyesi, ibadete açıldığı günden itibaren şehrin adeta bir silueti halinde gelmiş durumda.

BİNLERCE KİŞİ NAMAZ KILABİLİYOR

Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eseri olan Selimiye Cami’nin örnek alındığı ve bu camiden esinlenerek Mimar Necip Dinç tarafından tasarlan Nur Cami inşaatının ilk temeli 2008 yılında atıldı. Nur Cami ve Külliyesi 7 yılda tamamlanabildi. 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açılışı Nur Cami ve Külliyesinde yapılan hem içeride hem de dışarıda aynı anda binlerce kişi namaz kılma imkanı buluyor

kirikkalenin-sembolu-nur-camii2.jpg

ULUSLARARASI ÖDÜL ALDI

Görenleri kendine hayran bırakan tasarımı beraberinde, Uluslararası Aydınlatma Tasarımcıları Birliği’nden “Liyakat Ödülü” aldı. 32 metre yüksekliğinde bir ana kubbeye ve dört minareye sahip olan Nur Camii ve Külliyesi’nde çağdaş mimariden de uzak durulmuştur. Nur Cami külliyesinde kütüphane ve okuma salonu, seminer salonu, konferans salonu, Türk İslam el sanatları eğitim merkezi, dini yayınlar tanıtım ve satış yeri, derslikler, aile rehberlik bürosu, cenaze hizmetleri, gibi sosyal alanlar bulunmakta.

kirikkalenin-sembolu-nur-camii1.jpg

SOSYAL ALANLAR YER ALIYOR

Kırıkkale’nin kalbi, şehrin en merkezi bölgesinde yer alan Nur Cami ve Külliyesinin bahçesi de oldukça geniş bir alana sahip. Osmanlı ve Selçuklu döneminin dokunuşları ile şekillenen cami, 25 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Açık alanda 6 bin kişi, kapalı alanda 4 bin kişilik toplam 10 bin kişilik ibadet alanı olarak ev sahipliği yapan Nur Camii, bölgeye gelen ziyaretçilerin uğramadan gidemediği noktalar arasında yer alıyor.

Bu haber toplam 45 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.