Kırıkkale simidi coğrafi işarete alınıyor
Daha önce Keskin tava, Kılıçlar Soğanı coğrafi işaret alınarak tescillenen Kırıkkale’de şimdi de Kırıkkale simidinin coğrafi işaret alınması için çalışmalar başlatıldı.
DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Kırıkkale Tarım ve İl Müdürlüğünde Kırıkkale simidine tescil ve coğrafi işaret alınması konusunda değerlendirme toplantısı yapıldı. İl Müdürü Sırrı Yılmaz başkanlığında İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gıda ve Yem Şube Müdürü İlknur Sezer, Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu ve simitçi esnafı katıldı.
KIRIKKALE’YE HAS ÖZELLİKLERİ BULUNUYOR
Toplantıda bir konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz “Daha önce Keskin Tava Yemeği ve Kılıçlar Soğanı için coğrafi işaret ve tescil alınmış durumda. Amacımız üretiminden lezzetine kadar ilimize has özellikleri bünyesinde barındıran Kırıkkale Simidinin de bu şekilde tescillenmesini sağlamak, bu ürünümüz için de coğrafi işaret almak. Bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık” şeklinde konuştu.
BİLGİLENDİRMELER DEVAM EDECEK
Sözlerine okulların da açılması ile satışı artan ürünler arasında bulunan simidin, üretiminden satışına kadar geçen her aşamada dikkat edilmesi gereken hijyen kuralları ve Covid-19 tedbirleri konularında uyarılarda bulanarak devam eden Yılmaz, bilgilendirme ve denetim faaliyetlerinin de aralıksız devam edeceğini belirtti. HABER: Niyazi Yüksel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.