Kadına Şiddet Ve Evlilik Öncesi Eş Seçimi
Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kadına Şiddet ve Evlilik Öncesi Eş Seçimi konulu eğitim düzenlendi.
Kırıkkale Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şehit Astsubay Üstçavuş Mahmut Özdemir Kışlasında düzenlenen eğitim Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Sosyolog Eda Sevinç Başer tarafından verildi.
Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Sosyolog Eda Sevinç Başer tarafından “ Kadına Şiddet ve Evlilik Öncesi Eş Seçimi” konusunda eğitim verildi.
Eğitimin başında kadına yönelik şiddet konusunda bilgiler paylaşan Başer “Kadına yönelik şiddet, farklı toplumlarda, farklı kültürlerde yaşayan gelir ve eğitim düzeyi ne olursa olsun kadınların ortak sorunu olup yalnızca özel alanda değil, toplumsal ve kamusal alanda da yaşanmaktadır. Bu sorunun büyüklüğünün ve yaygınlığının farkında olarak gerek ülkemizde gerekse dünyada; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek örgütleri, özel sektör ve medya gibi toplumun tüm kesimlerinin dâhil olduğu ortak ve kararlı bir mücadele yürütülmektedir.
Sağlıklı toplumun temelini sağlıklı aile oluşturur. Sağlıklı aile ise gücünü sağlıklı bir karı koca ilişkisinden alır. Sağlıklı evlilik ilişkisi, bireylerin ruhsal ve fiziksel sağlıkları üzerinde olumlu etkiler yaratan bir güce sahiptir. Böyle bir aile ortamı içerisinde yetişen çocukların ruh sağlıkları da olumlu gelişir. Hayatta her şey gibi mutlu olmak da çaba ister. Mutluluk kişilerin birbirleriyle sağlıklı ve doyurucu etkileşimler kurmaları sonucunda vardıkları bir noktadır. Sağlıklı bir ailenin temelinde sağlıklı bir çift ilişkisi yatmaktadır. Stres yüklü bir karı koca ilişkisi, ailenin tüm bireylerine doğrudan stres olarak yansır. Eşlerin sahip oldukları iletişim yetenekleri, birbirleriyle anlaşmaları, birbirlerine karşı sevgi ve muhabbet içeren tavırlar sergilemeleri, çocuklarının ruh sağlıklarını koruyabilmeleri için en güçlü anahtardır.
Problem “benim problemim” veya “senin problemin” olarak değil, “bizim problemimiz” olarak algılanmalıdır. Çiftler problemin sorumluluğunu ortak olarak yüklenmelidirler. Çünkü evlilikteki problemler çiftlerin ortaklaşa çözmeleri gereken problemlerdir. Sağlıklı bir evlilik, çiftlerin birbiriyle evlenmek için uygun olup olmadıkları konusunda sağlıklı karar vermeleriyle başlar. Eş seçimi kararında ilk adım kişinin kendi kişilik özelliklerini tanıması ve farkında olmasıdır. Karşısındaki kişinin kişilik özelliklerini tanımak da ikinci adım olmalıdır. Evlenme kararı alınmadan önce adaylar her anlamda birbirleri için uygun olup olmadıklarını anlamalıdırlar” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.