İl Başkanı Vurgun,Borcu Borçla Kapattırlar

İl Başkanı Vurgun,Borcu Borçla Kapattırlar
İSRAF EKONOMİSİ AÇIK VERDİBakanlığın web sitesinde yayınlanan verilerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yıllık bazda ilk verileri olduğu için bu tablonun çok önemli olduğunu belirten Vurgun, ancak neticenin daha önceki...

İSRAF EKONOMİSİ AÇIK VERDİ

Bakanlığın web sitesinde yayınlanan verilerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yıllık bazda ilk verileri olduğu için bu tablonun çok önemli olduğunu belirten Vurgun, ancak neticenin daha önceki Ak parti iktidarlarının bütçe sonuçları gibi ortaya çıktığını söyledi. Vurgun, açıklamasında “Bütçe gelirleri, giderleri karşılamadığı için toplam 274 milyar 563 milyon lira İç ve Dış borçlanma yaptılar. Alınan bu borçlardan 120 milyar 872 milyon lirası ile vadesi gelen borçları ödediler. Yani borcu borçla kapattılar. Ayrıca Merkez Bankası’nın Hazine’ ye aktarılan yaklaşık 40 milyar liralık yedek akçesi, imar barışı ile bedelli askerlikten toplanan yaklaşık 35 milyar liralık harici gelirler olmasaydı, borçlanılan meblağ yaklaşık 350 milyar lira olacaktı. Yatırım ve üretim ekonomisi değil tam bir israf ekonomisi uyguladıkları için bütçe 130 milyar 526 milyon lira açık verdi. Bu açık da alınan borçlarla finanse edildi” diye açıkladı.

FAİZİ MEŞRULAŞTIRMA  FETVASI

“Faize alerjim var “ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın başkanlık yaptığı hükümetin 98 milyar 268 milyon lira faiz ödemesi gerçekleştirdiğini dile getiren Faruk Vurgun, “Faiz; bir milletin alın terinin bir avuç mutlu azınlığa aktarılması değil miydi? Faiz; inancımıza göre haram değil miydi? Faiz; havaya üflenen sigara dumanından daha vahim değil miydi?  Faiz; emek hırsızlığı değil miydi? Faiz; karşı tarafı sömürmek değil miydi?  Allah aşkına ne oldu da faiz konusundaki hassasiyetinizi kaybettiniz? Başbakanlar ve Bakanlardan sonra ,Din İşleri Yüksek Kurulu‘nun faizi meşrulaştırma fetvası faizi faiz olmaktan çıkarmıyor “ dedi.

EKONOMİ HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİTMEKTEDİR

Ekonomik durumun gidişatını anlatarak 2. Duyun-u Umumiye’yi hatırlatan Vurgun, şunları kaydetti:Üretim /İmalat ekonomisinin yerini ithalata dayalı ekonomik sistem ile borca dayalı para sistemi alalı, ekonomik durumumuz her geçen gün kötüye gitmektedir maalesef. Acilen neoliberal, borca dayalı para sistemi ve ithalata dayalı ekonomi sistemi terk edilip, sanayi ve tarımda üretim /imalat ekonomisine geçmemiz gerekmektedir. Yoksa bu gidişat, gidişat değildir. Bu borç yüküyle, bu ekonomik gidişle 2.Duyun-u Umumiye durumu yaşanır diye korkuyoruz. Felaket tellallığı yapmıyoruz, bu ülkeyi, bu vatanı ve bu milleti seven yegane unsur olan Milli Görüşçü Saadet Partisi olarak samimiyetle uyarıyoruz.

Bu haber toplam 189 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.