Erkoç’tan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Mesajı

Erkoç’tan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Mesajı
 İnternet Editörü
Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı M.Emin Erkoç, 7 - 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Beyaz Baston Görme Engelliler haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı M.Emin Erkoç, tüm belediyelerin, araç sürücülerinin, esnaf ve vatandaşların, geçişlerde ve kaldırımlarda görme engellilere engelsiz bir ortam yaratılması için daha duyarlı olmaya davet etti.

HERKES SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ

Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı M.Emin Erkoç, 7 - 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Erkoç “Haftanın esas içeriği, Beyaz Baston tutan Görme engellilerin bağımsız rahat hareket edebilmeleri için, sorumluluk taşıyan yerel yönetimlerin, Çevre Şehircilik ve Ulaştırma Bakanlığı, diğer ilgili Bakanlıklar ve birimlerle şehirlerarası yol trafiği ile ilgili gerekli altyapı ve sinyalizasyonların görme engellilere göre inşa edilmesi gerekir. Hafta dolayısıyla tüm ilgili yetkilerin dikkatlerini çekmemiz gerekiyor. Ülke çapında trafikte bulunan tüm araç sürücülerinin, işyerleri bulunan esnaf ve vatandaşların, Beyaz Baston tutan tüm görme engellilere gerek kavşaklarda, yol geçişlerinden, gerekse yol ve kaldırım üzerinde yürüyüşlerinde engelsiz bir ortam yaratılması için duyarlı olmasını tüm ilgili halkımızdan bekliyoruz. Ayrıca hafta boyunca Görme Engellilerin başta istihdam ve diğer sosyal ve ekonomik sorunları da dile getireceğiz. Temsil ettiğim dernek adına tüm görme Engelli kardeşlerimizin, yarınların umudu olma umuduyla haftaların kutlar saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ben değil Sokaklar engellidir. Tohum toprağa, engelliler topluma emanettir” dedi.

Bu haber toplam 159 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.