DEPREMZEDE ENGELLİYE KIRIKKALE'DE EĞİTİM

DEPREMZEDE ENGELLİYE KIRIKKALE'DE EĞİTİM
Engelli 32 yaşındaki abla ve 29 yaşındaki erkek kardeşe evlerinde işaret dili eğitimi veriliyorDepremzede ailenin engelli çocuklarından abla ve kardeşinin deprem nedeniyle memleketlerinde yarım kalan işaret dili eğitimleri Kırıkkale'de...

Engelli 32 yaşındaki abla ve 29 yaşındaki erkek kardeşe evlerinde işaret dili eğitimi veriliyor

Depremzede ailenin engelli çocuklarından abla ve kardeşinin deprem nedeniyle memleketlerinde yarım kalan işaret dili eğitimleri Kırıkkale'de devam ettiriliyor. Yahşihan Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurs çerçevesinde engelli 32 yaşındaki abla ve 29 yaşındaki erkek kardeşe evlerinde işaret dili eğitimi verilmeye başlandı.

YAHŞİHAN HALK EĞİTİM KURS AÇTI

6 Şubat tarihinde saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 şiddetinde ve aynı gün saat 13,24'de Elbistan merkezli 7,6 şiddetinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıcı etkisini gösteren deprem nedeniyle Türkiye asrın afetini yaşadı. Yaşanan depremler nedeniyle depremzede aileler, AFAD koordinesinde ve yardımsever vatandaşların da desteği ile yurdun dört bir yanında yaraları sarılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda Adıyaman'da depreme yakalanan Fırat ailesi de yaşadıkları evin hasar alması nedeniyle Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesine gelerek burada yaşamaya başladı. Ailedeki engelli 32 yaşındaki abla ve 29 yaşındaki erkek kardeşe Yahşihan Halk Eğitimi Merkezince açılan kurs sayesinde usta öğreticiler tarafından ailenin evinde işaret dili eğitimi verilmeye başlandı.

ÖĞRENCİ SAYIMIZ BİN 600 OLDU

Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, beraberinde Yahşihan Millî Eğitim Müdürü Haluk Özdemir ve Yahşihan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sebahat Gültekin ile aileyi evinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Telefoncu, deprem dolayısıyla kentte bulunan tüm ailelerin ihtiyaçları konusunda yapılabilecek ne varsa her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Deprem bölgesinden gelen çocukların eğitimlerinin sorunsuz olarak devam ettiğini açıklayan Telefoncu, "İlimizde deprem bölgesinden gelen yaklaşık 12 bin vatandaşımız, misafirimiz var. Okullarımıza gelen öğrencilerden ise nakil aldığımız şuan için bin 600 civarında öğrencimiz oldu” ifadesini kullandı.

AİLELERİN YANINDAYIZ

Kente gelen öğrenci sayısında giderek artış gözlemlediğini aktaran Telefoncu, "Sayın bakanımızın talimatlarıyla çocuklarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yemek ihtiyaçları, kırtasiye, giyim ve diğer ihtiyaçları konusunda gerekli ödeneklerimiz geldi. Eğitimlerinde herhangi bir aksama yok. Şehrimize gelen öğrencilerimizin eğitimlerini devam ettiriyoruz. Bu ailemizde olduğu gibi özel eğitim gerektiren ailelerimize, öğrencilerimize ve bireylerimize de eğitimler veriyoruz. İşaret dili eğitimleri, özel eğitimleri dahil yerine getiriyoruz. Ailemizdeki iki kardeşimiz yarım kalan işaret dili eğitimlerini almaya devam ediyorlar. Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın sıkıntılarını bir nebze olsun azaltabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Devlet olarak, millet olarak ailelerimizin yanındayız” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIN EĞİTİMİ YARIM KALMIŞTI

Telefoncu, emeklerinden dolayı kurum yöneticilerinin yanı sıra kursta görev alan usta öğretici Ahmet Selahattin Köksal ve Funda Othan'a teşekkür etti. Anne Ayten Fırat ise, "Çocuklarımın eğitimi yarım kalmıştı. Devam etmesini istiyoruz. Devam ederse çok iyi olur.  Görevliler buraya geliyorlar, sağ olsunlar çocuklarımın eğitimini veriyorlar, güzel anlaşıyorlar. İşitme engelli dilini veriyorlar. Güzel oluyor. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Bu haber toplam 19 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.