Alınan örnekler temiz çıktı

Alınan örnekler temiz çıktı
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı polikliniğinde göz içi enjeksiyon uygulamasının ardından 24 Hasta görme kabiliyetini kaybettikleri gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı polikliniğinde göz içi enjeksiyon uygulamasının ardından 24 Hasta görme kabiliyetini kaybettikleri gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.

Gelişmenin yaşanmasının ardından başlatılan soruşturmada “Ameliyathane içinde GÖZ odasında alınan tüm örneklerde herhangi bir kontaminasyon ve üreme saptanmamıştır. Konuyla ilgili inceleme ve araştırmalar devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

24 HASTAYA UYGULANDI

Tıp Fakültesi Hastanesinde gözden tedavi gören ve görme kaybı yaşadıkları gerekçesiyle tedavilerine Ankara’da çeşitli hastanelerde devam eden 20’ye yakın hastanın durumlarındaki belirsizlik sürerken, gelişmenin ardından başlatılan soruşturmalarda devam ediyor. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı Bilimsel Heyet oluştururken, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı re’sen, Kırıkkale Üniversitesi de soruşturma başlatmıştı. Gelişmenin yaşanmasının ardından başlatılan soruşturma konusunda Kırıkkale Üniversitesinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde 17.01.2020 tarihinde Göz Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından 24 hastaya göz içi enjeksiyon adı verilen bir işlem uygulanmıştır. Öncesinde yaşa bağlı sarı nokta hastalığı ve şeker hastalığına bağlı retina hastalığı sebebiyle farklı derecelerde görme kaybı olan hastaların sağlık kurulu raporları Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından oluşturulmuş ve 28.12.2018 tarihinde yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği esaslarına ve ilaç uygulama koşullarına bağlı kalınarak tedavileri planlanmıştır”.

7 HASTADA SORUN SAPTANMADI

Adım adım yaşanan gelişmelerin anlatıldığı açıklamada “Hastalara 17.01.2020 tarihinde, ameliyathanede ve steril koşullar altında göz içine bevacizumab uygulaması yapılmıştır. Kontrolleri ise 18.01.2020 tarihinde yapılmış ve takip edilmiştir. Hastaların bir kısmında aynı gün bir kısmında ise ertesi gün göz ağrısı ve bulanık görme şikayetlerinin başlaması üzerine 19.01.2020 tarihinden itibaren hastalara ulaşılmış, tedavileri planlanmış ve gerekli görülen 15 hasta diğer sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir. 2 hasta ise doğrudan Ankara’daki hastanelere başvurmuştur. 24.01.2020 tarihi itibariyle 7 hastanın gözünde bir sorun saptanmamış olup takipleri devam etmektedir”.

İNCELEME VE ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Açıklamanın devamında “Olayın geliştiği tarihten itibaren inceleme ve araştırma komisyonu kurularak detaylı araştırmalar başlatılmıştır. Araştırmalar kapsamında 20.01.2020 tarihinden itibaren Enfeksiyon Kontrol Komitesinin gözetiminde hastalardan alınan örneklerin kültür sonuçları beklenmiş olup 24.01.2019 tarihi itibarı ile herhangi bir enfeksiyon ajanı ürememiştir. Hastanenin sterilizasyon cihazları ve ameliyathaneye gönderilen setlerin sağlaması yapılmış ve koşullara uygun setlerin ameliyathaneye gönderildiği anlaşılmıştır. Ameliyathane içinde GÖZ odasında alınan tüm örneklerde herhangi bir kontaminasyon ve üreme saptanmamıştır. Konuyla ilgili inceleme ve araştırmalar devam etmektedir” denildi.

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.