881 DEKARDA İYİ TARIM UYGULAMASI
Kırıkkale’de iyi tarım uygulamalarında artış yaşanıyor
Kırıkkale’de iyi tarım uygulamasının artırılması amacıyla başlatılan çalışmalar adım adım ilerliyor. İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Kırıkkale’de üreticilere sertifikaları dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde bir önceki yıl 6 üretici ile 246 dekar alanda yürütülen iyi tarım uygulamaları 2022 yılında Merkez dahil 5 ilçe de 17 üretici ile 881 dekar alana çıkartılmış durumda.
3 KAT ARTIŞ YAŞANDI
Kırıkkale’de organik tarım ve iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi ve bu konuda markalaşması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün bitkisel ve hayvansal üretimde verim ve kalitenin artırılması, ürün çeşitliliğinin sağlanması, nadas alanlarının daraltılması, yem bitkisi ekiliş alanlarının artırılması, üreticilerin rekabet gücünün yükseltilmesi, yeterli ve güvenilir gıda arzının sağlanması konusunda attığı adımlar meyvesini vermeye başladığı gözleniyor. İl Müdürlüğünün Kırıkkale’de iyi tarım uygulamasının artırılması amacıyla başlattığı çalışma kapsamında 2021 yılında 246 dekar alanda uygulanan iyi tarım uygulamaları 2022 yılında 3 katına çıkartılarak Merkez dahil 5 ilçe de 17 üretici ile 881 dekara yükseldi.
ÜRETİCİLERE SERTİFİKALARI DAĞITILDI
İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Kırıkkale’de üreticilere sertifikaları dağıtıldı. Sertifikaların dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz “İlimizde bu yıl yapılan İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında 17 üreticimize sertifikalarını dağıttık. 2021 üretim sezonunda 6 üretici ile 246 dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları gerçekleştirilirken, bu sayı 2022 üretim sezonunda Merkez dahil 5 ilçe de 17 üretici ile 881 dekar alana çıkarılmış durumda” diye konuştu. İl Müdürü Yılmaz, İyi Tarım Uygulamalarının öneminden bahsederek çiftçilere teşekkürlerini iletti.
PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR
Kırıkkale’de tarımın daha da gelişmesi için projelere imza attıklarını belirten İl Müdürü Yılmaz “Tıbbı Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliğinin Benimsetilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” ile 150 üreticimize 10,4 ton çörek otu tohumu dağıtılarak 5000 da alanda ekimi gerçekleştirilmiş ve ilimizdeki 750 ton üretimin 250 tonu bu proje ile sağlanmıştır. “Kırıkkale İlinde Kuru Fasulye Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” ile 99 üreticimize 10 ton sertifikalı kuru fasulye tohumu dağıtılarak 1000 da alanda ekimi gerçekleştirilmiş ve ilimizdeki üretimin 300 tonu bu proje ile sağlanmıştır. “Kırıkkale de Yağlık Ayçiçeği Yaygınlaştırılması Projesi” ile 150 üreticimize 1750 kg sertifikalı yağlık ayçiçeği tohumu dağıtılarak 4000 da alanda ekimi gerçekleştirilmiş ve ilimizde ki üretimin 1200 tonu bu proje ile sağlanmıştır. Tıbbı Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliğinin Benimsetilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” ile 150 üreticimize 10,4 ton çörek otu tohumu dağıtılarak 5000 da alanda ekimi gerçekleştirilmiş ve ilimizdeki 750 ton üretimin 250 tonu bu proje ile sağlanmıştır” ifadesini kullandı. HABER: Mehmet Erkoç
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.