DELİCE MYO’DAN BAĞCILIK EĞİTİMİ
Kırıkkale Üniversitesi Delice Meslek Yüksek Okulu tarafından gerçekleşen eğitimde Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi Tamer Uysal, ‘Türkiye Asma Arazi Gen Bankası’ Ziraat Yüksek Mühendisi Tezcan Alço, ‘Genel Bağcılık’ Ziraat Mühendisi Dr. Damla Zobar, ‘Bağcılıkta Bitki Koruma Uygulamaları’ konularında eğitim verdi.
İLÇEYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK
Teorik eğitim sonrasında uygulama kapsamında bağ ziyaretleri gerçekleştirildi. Öğrencilere uygulamalı budama ve bağ tesisi hakkında bilgiler verildi ve Türkiye Yüzyılında Teoriden Pratiğe Bağcılık” konulu eğitim verildi. Açılış konuşmasını Delice Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Öğretim Görevlisi Nursal Koca yaptı. Öğretim Görevlisi Koca, bu eğitimin programlar için öneminden bahsederek Dünya’da ve Türkiye’de ekonomik anlamda önemi olan bağcılık faaliyetleri hakkında genel bilgiler verdi. Türkiye’nin bağcılık üretimi bakımında ülkeler arasında altıncı sırada yer aldığını İç Anadolu bölgesinde Kırıkkale’nin birçok ilçesinde bağcılık faaliyetlerinin yürütüldüğünü ve bu bağlamda Delice ilçesinin bağcılık faaliyetleriyle ön planda olduğunu vurguladı. Ayrıca bu eğitimin öğrencilere, ilçeye önemli katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
BAĞ ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİ
Öğrencilere uygulamalı budama ve bağ tesisi hakkında bilgiler verildi. İki gün boyunca devam eden eğitimde teorik eğitim sonrasında uygulama kapsamında bağ ziyaretleri gerçekleştirildi. Eğitime, Delice MYO Bitki Koruma ve Bağcılık Programlarından Dr. Öğretim Üyesi Kâmil Kara, Öğretim Görevlisi Nursal Koca, Öğretim Görevlisi Şeyma Hümeyra Çakır, Sosyal Hizmet Programından Dr. Öğretim Üyesi Sadiye Kayaarslan ve Kırıkkale MYO Organik Tarım Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Taşkın Erol, Öğretim Görevlisi Şahin Tatlı, Öğretim Görevlisi Rojin Özek, Mantarcılık Programından Öğretim Görevlisi Berrin Algül katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.