Şehit Yasin Baran, dualarla anıldı

Şehit Yasin Baran, dualarla anıldı
 Muhabir
2019 yılında Siirt’in Eruh İlçesine bağlı Akmeşe köyü kırsalında şehit düşen Kırıkkaleli Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran, şehit oluşunun yıl dönümünde dualarla anıldı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

5 yıl önce aziz vatan toprağı uğruna Siirt’in Eruh İlçesine bağlı Akmeşe köyü kırsalında şehit düşen Kırıkkaleli Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran, şehit oluşunun yıl dönümünde dualarla anıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi ve şehitlerimizin aileleri tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde bütün şehitler için dualar ediliyor. Şehit Yasin Baran’ın kabri başında gerçekleştirilen anma töreninde duygusal anlar yaşandı.

sehit3.jpg

ŞEHİT HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından şehit Yasin Baran hakkında şu bilgiler verildi.
"Şehidimiz Yasin Baran; Hatice ve Fuat çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olarak 11 Şubat 1994 tarihinde ilimizde dünyaya gelmiştir. Şehidimiz ilköğrenimini Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nda, orta öğrenimini Tekirdağ Marmara Ereğlisi Ortaokulu’nda lise öğrenimini Kırıkkale Meslek Lisesi Motor bölümünde tamamlamıştır. 2017 yılında İzmir Yeni Foça Uzman Çavuş Eğitim Merkez’inde 6 aylık eğitimini tamamlayarak, Siirt İl Jandarma Komutanlığı emrine görevlendirilmiştir.”

sehit.jpg

HEP BİRLİKTE DUALAR EDİLDİ

“Siirt İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapmakta iken Siirt ili Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında terör örgütü ile çıkan çatışma sonucu Şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bekâr olan Şehidimiz düzenlenen askeri tören ile Kırıkkale Şehitliğine defnedilmiştir. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanlığı olarak Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran kardeşimizi şahadetinin 5.yılında bu vesile ile de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bütün Şehitlerimizi ve hayatlarını kaybeden Gazilerimizi rahmetle minnetle anıyoruz.”

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Ruhları şad, mekânları cennet olsun" dedi. Ak Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı, İl Başkan Yardımcısı Arap Ali Cengiz ve Merkez İlçe Başkanı Turgay Sarıaydın’ın da katıldığı programda Şehitlik Cami İmam Hatibi İsa Erkoç tarafından okunan Kuran ve yapılan dualarla Şehidimiz Yasin Baran rahmet ve minnetle anıldı.

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.