Öztürk: “Geleceğe uzanan şanlı zafer”

Öztürk: “Geleceğe uzanan şanlı zafer”
 İnternet Editörü
Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdesidir

CENDEREDEN HER ZAMAN ÇIKMIŞTIR

Öztürk, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Türk milleti, tarih sahnesine çıktığı günden itibaren farklı dönemlerde ve farklı coğrafyalarda bağımsızlık uğruna pek çok mücadele vermiş, bu uğurda nice bedeller ödemiş ve içine girdiği cenderen de her zaman çıkmasını bilmiştir. Tüm zorluklara rağmen devlet olma kudretini gösteren Türkler, “devlet ebed müddet” düsturunu şiar edinerek şanlı ufukları kucaklarcasına kendisine muhteşem bir gelecek tasarlamıştır.”

zturk.jpg

KESİN VE KALICI BİR ZAFERE ULAŞMIŞTIR

“Geleceğe uzanan yolumuzun dönüm noktalarından birisi hiç şüphesiz 30 Ağustos 1922’de Türk milletinin ortaya koyduğu muazzam iradedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlatılan mücadele, 30 Ağustos 1922’de düşmana vurulan son darbeyle kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. Bu tarihi zaferle Anadolu topraklarının makûs talihi değişmiş, bu kutlu topraklarda hür ve müstakil kalmanın önünde hiçbir engel kalmamıştır.”

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN MÜJDESİDİR

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “30 Ağustos 1922’deki Büyük Taaruz’la kazanılan zaferle Türk milleti adeta yeniden dirilmiş, dünyaya yine meydan okumuş, bağımsızlığını tekrar tescillemiştir. 30 Ağustos, Türklüğün kıvancıdır. 30 Ağustos, bir büyük Gazi’nin inancıdır. 30 Ağustos, Ergenekon’dan yeniden çıkıştır. 30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’ni müjdeleyen inancın ve iradenin adıdır. İnancım odur ki bu asil ruh, kıyamete dek var olacaktır. Bu vesileyle, bizlere bu toprakları emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; şehitlerimizi, gazilerimizi, hürriyete âşık tüm kahramanlarımızı rahmetle, saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.“

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.