Milletvekili Öztürk, çiftçilerin sorunlarını iletti

Milletvekili Öztürk, çiftçilerin sorunlarını iletti
 Muhabir
MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, bu yıl kuraklık nedeniyle büyük sorun yaşayan çiftçilerin sorunlarını Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya iletti.

TBMM BAŞKANLIĞINA SORU ÖNERGESİ VERDİ

Kırıkkale’de yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçiler tarım sezonunda büyük sorun yaşadı. Çiftçilerin yaşadığı bu soruna çözüm bulmak amacıyla MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması adına TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Öztürk, “Kırıkkaleli çiftçilerimizin hasat zamanı başladı. Allah hayırlı bol bereketli ürünler nasip etsin. Çiftçilerimizin bu süreçte yaşadığı zorlukların sıkıntıların ve kuraklığın farkındayız zira Kırıkkaleli çiftçilerin talepleri sıkıntılarını dinleyen ve dile getiren tek makam biziz onların dertlerine derman olacak olan da biziz” dedi.

KIRMIZI LİSTEYE ALINMA SORUNU OLMASIN

Öztürk, “Bu minvalde kuraklıktan dolayı yaşanan ürünlerin verimindeki düşüş ve artan maliyetlerden dolayı çiftçilerimizin sorunlarıyla alakalı Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi genel müdürlüğü ve Ziraat Bankası Genel müdürlüğü nezdinde görüşmeleri sağlarken çiftçilerimizin en temel sorunlarından olan TMO genel müdürlüğünün yaptığı ödeme ile çiftçilerimizin ziraat bankasına olan kredi ödemeleri arasındaki zaman farkından dolayı gecikmeye düşmeleri, kırmızı listeye alınmaları gibi durumların yaşanmaması ve kuraklıktan kaynaklanan zararların karşılanması adına Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığına soru önergemizi verdik. Bu konuyla alakalı çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

-

Bu haber toplam 2149 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.