Maymun çiçeği tedirginliği!

Maymun çiçeği tedirginliği!
Son günlerde Afrika kökenli maymun çiçeği virüsünün yayılması, Dünya Sağlık Örgütü'nün global sağlık alarmı vermesine neden oldu.

KIRIKKALELİLER TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYOR

Türkiye’de bu salgın görülmese de, Kırıkkaleli vatandaşlar tedbiri elden bırakmıyor. Dünya genelinde yeni bir virüs varyantı ortaya çıktı. Afrika kökenli olan maymun çiçeği virüsünün yayılması, Dünya genelinde adeta alarm verilmesine neden oldu. Avrupa ve Afrika'da artan vakalar, vatandaşlar arasında endişe yaratmaya başladı. Kırıkkale’nin hemen yanı başında bulunan Sivas’ta öğrenim gören 434 üniversite öğrencisinin bulunması da vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturan durumlar arasında yer aldı.

m-aymun.jpg

RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğrenim gören 434 Afrika kökenli öğrenci, şehirdeki endişeleri artırdı. Sivaslı vatandaşlar, Afrika'dan gelen öğrencilerin sağlık durumları ve bu kişilerin sağlık kontrolünden geçip geçmeyecekleri konusunda belirsizlik yaşıyor. Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınacak tedbirler hakkında çeşitli spekülasyonlar ortaya çıkarken, özellikle Afrika'dan gelecek öğrenciler için karantina uygulamaları ve virüs testleri hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olması, vatandaşlar arasında soru işaretlerine yol açtı.

maymuhn.jpg

VATANDAŞLAR AÇIKLAMA BEKLİYOR

Sivas’taki sağlık kurumları ve üniversite yetkililerinin, hem vatandaşların hem de öğrencilerin sağlığını korumak için nasıl bir koordinasyon içinde olacağı merak ediliyor. Yetkililerin, kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar yaparak endişeleri gidermesi bekleniyor.

Bu haber toplam 411 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.