Koruyucu aile olmak için tereddüt etmeyin

Koruyucu aile olmak için tereddüt etmeyin
 İnternet Editörü
Kırıkkale’de koruyucu aile olan Güler ve Şükrü Kacar çifti, 10 yıl önce koruyucu aile olarak bir adım attı. Şuanda koruyuculuğunu yaptıkları evlatları ise 19 yaşında.

ÖZEL HABER

SÜRECİMİZ TESADÜFLE BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan Koruyucu Aile Programı kapsamında Kırıkkaleli Güler ve Şükrü Kacar çifti, koruyucu aile olmanın mutluluğunu yaşıyor. Evliliklerinin ikinci baharında koruyucu aile olmaya karar veren Kacar çiftçi, 10 yıl önce yaptıkları başvuruyla bu yolda önemli bir adım attı. 19 yaşındaki evlatlarıyla tanışma hikayesini anlatan Güler Kacar, “Bizim koruyucu aile olma sürecimiz tesadüflerle başladı. Bir alışveriş merkezinde devlet koruması altında olduğunu sonradan öğrendiğim çocuklarla karşılaştım ve bu durumdan etkilendim. Koruyucu aile hizmeti ile ilgili bir tanıdığım vasıtasıyla bilgi sahibiydim. Eşim Şükrü Beyle koruyucu aile olma fikrimi paylaştım.”

koruyucu-aile-olmak-icin-tereddut-etmeyin-2.jpg

BU DURUM BENİ ÇOK ETKİLEDİ

“Hemen kabul etti ve beni destekledi. Bu şekilde başvuru yapmaya karar verdik. İlk etapta kız çocuk için başvuru yapmıştık. Çocukla tanışmak için kuruma gittiğimizde merdivenlerde oğlumuzu gördük, eşim ne kadar güler yüzlü bir çocuk, inşallah bizim tanışacağımız çocuk da böyle güler yüzlü olur dedi. Görevli kurum personeli bizi çocukla tanıştırmak üzere odaya davet ettiğinde merdivenlerde gördüğümüz güler yüzlü çocukla karşılaştık. Bir süre birlikte vakit geçirdik bana hemen anne dedi bu durum beni çok etkiledi.”

KESİNLİKLE ÖN YARGILI OLMAYIN

“Tanışma sürecinde saatlik izinli verildiğinde evimize geldik ve evden gitmek istemedi bizimle kalmak istedi bunun üzerine yatılı izinli aldık ve sürecimiz bu şekilde başlamış oldu.”
Koruyucu aile olmak isteyenlere tereddüt etmemeleri gerektiğini söyleyen Güler Hanım kız çocuk talebiyle başvuranların da erkek çocuklara karşı ön yargılı olmamalarını, erkek çocuklarının da aile ortamına ihtiyacı olduğunu belirtmiştir. Koruyucu aile olduklarında hayatlarına renk geldiğini belirten Güler Hanım sözlerine şu şekilde devam ediyor;
“Her işin bir zorluğu var ama zorluk olmadan başarı olmuyor, onun hayatına dokunmak çok güzel. O ailemizin bir ferdi, tüm tanıdıklarımız akrabalarımız onu benimsedi. Sanki gerçekten bu evde doğmuş gibi. Bize bu imkanı sağlayan devletimize, bakanlığımıza ve görevli personellere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.