Kırıkkaleli bu ustanın elinde ağaçlar şekil buluyor

Kırıkkaleli bu ustanın elinde ağaçlar şekil buluyor
 Muhabir
Kırıkkaleli ahşap ustası Erkan Abar, 14 yıldır uğraştığı ahşap sanatı ile birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyor. Ahşabın yanı sıra kozalak, metal ve hurda sanatıyla da ilgilenen Abar’ın eserleri büyük ilgi görüyor.

HEM HOBİ, HEM KAZANÇ KAPISI

Erkan Abar’ın, boş vakitlerinde ahşap, kozalak, metal ve hurda ürünlerden evinde kurduğu atölyesinde ürettiği süs eşyaları, kuru ağaçlara adeta yeniden meyve verdiriyor. Yaklaşık 12 yıldır bu işle uğraşan ve bu materyaller ile deve kuşu, ördek, leylek gibi figürler ve gece lambası ile biblolar üreten Abar, hem hobisini gerçekleştiriyor hem de para kazanıyor. Ahşap oymacılığına heves ve merak sonucu başladığını belirten 50 yaşındaki Abar, hem doğal ürünlerden hem de atık ürünlerden birbirinden farklı süs eşyaları üretiyor” dedi.

kirikkaleli-bu-ustanin-elinde-agaclar-sekil-buluyo2.jpg

GERİ DÖNÜŞÜMÜ AMAÇLIYORUM

Abar, “Yapım aşamasının uzun ve meşakkatli olduğunu belirten Abar, ürettiği ürünlere yoğun bir talep olduğunu ve bu ürünleri Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında sattığını belirtti. Ahşap, kozalak sanatı, metal, hurda sanatı, bu tür şeylerle geri dönüşüm amaçlı; hem hobi olarak hem de satış amacıyla uğraşıyorum. İlk önce bu işe başladığımda kozalakla neler yapılabilir diye düşündüm, araştırdım. Bunu geliştirerek zaman içerisinde meşe ağacı, palamut ve bu tarz eski ağaçlarla gece lambası, hayvansal figürler yaptım.”

kirikkaleli-bu-ustanin-elinde-agaclar-sekil-buluyor3.jpg

GECE KARANLIĞINDA FARK EDİLİYOR

“Bu işe herhangi bir yerde görüp başlamadım, bu işe başlamak tamamen kendi fikrimdi. Örnek vermek gerekirse sitemizde olan ürünlerde, Instagram sayfamızdaki, Facebook sayfamızdaki ürünlerin çoğunun tasarımı tamamen benim kendi tarafıma aittir. Zaman içerisinde boyaları keşfettik kozalak neyle boyanır da daha iyi sonuç alınabilir ilk başladığımızda sprey boyayla başladık sonra bunu akrilik boyaya çevirdik. Bunun biraz daha görsel olabilmesi için gece karanlıkta fark edilmesi için neler yapabiliriz diye bunlara fosforlu boya dediğimiz akriliğin bir benzeri olan boyalarla süslemeye başladık ve ilgi de gördü.”

BİR İŞE 20 GÜN UĞRAŞTIM

“Bir ürünün yapım süresi ürüne göre değişiyor. Mesela baykuşun yapımı yaklaşık 45 dk civarında. Mesela kozalaktan leylek, deve kuşu yapmanın süresi ise tabi bu hava şartlarına da bağlı, çünkü boya tek katta kapatmadığı için bazen ikinci katı vurma ihtiyacı oluyor eğer ki hava sıcak olursa ortam havalandırması iyi olursa deve kuşu leylek de yaklaşık bir saat kadar sürüyor. En uzun süren işim ise salıncakta bir kız vardı, tabla kısmı meşe ağacıydı, tamamen asma çubuklarıyla, el ile örülerek yapılan bir çalışmaydı, abajur kısmı da dahil buna işe yirmi gün uğraşmıştım.”

Bu haber toplam 649 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.