Kırıkkale’de sıcaklıklar artacak!

Kırıkkale’de sıcaklıklar artacak!
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de hava sıcaklıkları giderek artıyor. Uzmanlar hava sıcaklığında artışın hafta boyunca sürmesinin ve 35 derecelerin üzerine çıkmasının beklendiğini aktardı.

HASTA OLANLAR DİKKAT

Ülke genelinde sıcaklıklarda son günlerde artış yaşanıyor. İklim uzmanları bu sıcaklıkların iklim krizi olduğunu söyleyerek acil durum ilan edilmesi gerektiğini vurguluyor. Bayram tatilinde hava sıcaklıklarında düşüş yaşanmıştı. Bugün itibariyle sıcak hava geri dönüyor. Termometreler 40 dereceyi gösterecek. Yer yer yağışlı hava etkisini gösterecek olsa da sıcaklıklar mevsim normallerinin 5-10 derece üstünde seyredecek. Kırıkkale'de önümüzdeki günlerde sıcaklıklar etkisini artıracak.

sicaklik2.jpg

BİRÇOK RAHATSIZLIĞI ORTAYA ÇIKARTABİLİR

23 Haziran Pazar günü 32 dereceye yükselecek olan hava sıcaklıkları 27 Haziran Perşembe günü 34 derece ile rekor kıracak. Uzmanlar aşırı sıcaklıklara karşın uyarılarda bulunarak sıcak çarpmasının, beyin kanaması ve kalp krizi gibi birçok hastalığa neden olabildiğini söylüyor. Yüksek sıcaklıklarda günde en az 3 litre su içilmesi, tuz alımının azaltılması gerektiği ifade edilerek tansiyon, şeker, kalp hastalarında riskin fazla olduğuna dikkat çekiliyor.

Bu haber toplam 329 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.